11 Kwi 2015, 09:09
Co do silników V50 to nie ma z nimi większego problemu, mój 2,0D dobija do 220kkm i nic poza rutynowymi wymianami się nie zdarzyło. To co pisałem wcześniej o rozruszniku, alternatorze, elektryce to może się posypać przy 200kkm. Dla mnie nie ma w ogóle mowy o porównaniu V50 z Focusem, mają te same elementy jak płyta podłogowa P1, zawieszenie ale to tylko na plus ponieważ są bardzo dobre a i koszt serwisowania nie jest duży. Silniki diesla są od PSA/Ford i z tego co doświadczyłem (na 2.0D) najlepiej spisują się ze wszystkich modeli w których były montowane, nie wiem czy to kwestia osprzętu czy zestrojenia. Tak jak kolega wyżej pisze, jakość wykonania, materiały, poziom bezpieczeństwa jest na wiele wyższym poziomie niż Focus.
Co do cen, hmmm allegro..., uśrednij sobie cenę z różnych portali, możesz kupić oczywiście młody samochód za 30tyś. tylko ile do niego włożysz? Realny rocznik do budżetu to 2007-2008, to bezpieczny przedział, w tej cenie znajdziesz zadbany i dobrze wyposażony samochód.
Sprecyzuj swoje oczekiwania, paliwo, moc, skrzynia, dodatki.
Przed Nowym Rokiem oceniałem V50 Summum 2009r jednemu forumowiczowi, cena 32tyś. z otomoto, po prześwietleniu auta okazało się że bok bity, kurtyny wystrzelone, nawet przyzwoicie zrobione, pomalowane. Dodatkowo doszło parę rzeczy do wymiany w zawieszeniu i elektryce, koszt wymiany 3,5tyś w niezależnym serwisie, ostatecznie auto poszło za 29,5tyś.
Osobiście nie pakował bym się w taki układ, jeśli już to sam bym ściągnął bitego i zrobił pod siebie ale czy to się będzie opłacać?
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.