Jakie kombi do 90 tys ?

15 Lut 2010, 14:16

Mam zamiar kupić kombi do kwoty ok. 80 tys.
Roczne przebiegi głównie trasa ok. 35 tys.
Co radzicie ? Benzyna czy diesel ?

Brałem pod uwagę 2 letnie BMW 3. OK ?
moore
moore
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

15 Lut 2010, 16:33

polecam volvo v70

[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 15:34 ]
[link do oferty na Allegro wygasł]
arteksaxo
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

15 Lut 2010, 20:53

moore, oczywiście na takie roczne przebiegi i przy głównej jeździe na trasie silnik Diesla będzie najlepszym wyborem. BMW serii 3 jest jak najbardziej ok. Jeżeli z tego segmentu samochodów to jeszcze warto zainteresować się Audi A4. Auto również świetnie się prowadzi, jest wygodne, na prawdę dobrze się prezentuje w nadwoziu kombii (Avant) i ma wszystko co potrzebne do przyjemnej jazdy. Napisz jeszcze czy masz jakieś ograniczenia co do pojemności silnika. Jaką skrzynie byś preferował? Manualna czy automat?
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

15 Lut 2010, 21:19

warto pomyśleć też nad vw passatem albo właśnie volvo v70 jak kolega wyżej wspomniał
adammmos
Nowicjusz

Miejscowość: Piła

16 Lut 2010, 02:13

BMW serii 3 to auto godne polecenie, jak poszukasz w dobrym stanie (ważne żeby nie był po dzwonie, przebiegi i tak będą duże we wszystkich z tych aut - tzn. stosunkowo małe, ale większe niż sugerowałby to ich wiek czyli 2-3 lata) z 2 litrowym dieslem to będzie fajniejsze nawet niż A4/V70.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

16 Lut 2010, 09:42

Dzięki chłopaki za radę.
Jako takich organiczeń co do pojemności to nie mam, natomiast myślałem o ok. 2 L (318, 320) głównie ze względu na spalanie. Jeżeli chodzi o skrzynię biegów to manualna.

Przyznam, że obecnie jeżdżę Toyotą, którą kupiłem w salonie, wiecie wygoda przy przeglądach, oryginalne części itd. Drogo ale spokojna głowa.

Mam ochotę zmienić na niemiecki samochód stąd właśnie BMW. Przyznam, że myślałem też o AUDI A4, rocznik 2008 w nowej budzie, jak przeglądałem ogłoszenia to myślę, że udało by mi się kupić coś w posiadanej przeze mnie kwocie.

Mimo wszystko jegendarne silniki + własności jezdne BMW sprawiają, że jest to dla mnie na tą chwilę auto nr.1 Musiałbym tylko poszukać u siebie dobrego mechanika (ewtl.) wymiana oleju + drobne naprawy.
moore
moore
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg