Jakie kombi w dieslu AstraIII czy FocusII a moze coś innego

27 Mar 2009, 10:20

Witam mam pytanie poniewaz powięszyła mi się rodzinka muszę kupic jakiegos kombiaka mam do wydania około 30 tys. Zastanawiam się nad samochodami wymienionymi w tytule. Proszę o poradę czy warto szuka tych modeli czy może poszuka jakieś zadbane i tańsze poprzednie wersje tych modeli (Astra i focus). Czy warto brac w dzisiejszych czasach diesla czy moze zwrocic uwwage na jeszcze inny samochód. Pozdrawiam
ciechu7
Nowicjusz

29 Mar 2009, 12:54

Zależy ile rocznie jeździsz i gdzie jeździsz :)
Generalnie na dzień dzisiejszy ON jest tańszy na 1l w ok. 40gr. Do tego takim autem dochodzi mniejsze spalanie o ok. 1,5l na 100km. Łącznie daje to oszczędność w ok. 9-10zł na 100km.
Z tych 2 wskazanych samochodów zdecydowanie lepiej zakupić Focusa MK2. Jeśli poszukujesz diesla to 1.8 TDDI lub 1.6TDCI dużo mniej awaryjniejsze niż z silnikami 1.8 i 2.0 TDCI.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

29 Mar 2009, 20:47

Fordowski 1,6 tdci,to fajny motorek,dosyc dynamiczny ale przy sporym przebiegu siada koło dwumasowe. Takim Focusem rozpędziłem się do 190 km/h...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...