CC 900-wycena

27 Mar 2009, 18:20

witajcie,mam taka sprawe pomozcie mi wmiare mozliwosci wycenic [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] za ile moze pojsc?? I jesli ktos sie orientuje niech napisze co wedlug niego moze byc przyczyna usterki.Prosze pomincie ze z gazem mi to nie przeszkadz.Za wszelkie info wielkie dzieki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Mar 2009, 23:30

Myślę, że za 2-2,5 tysiąca pójdzie na pewno.
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

28 Mar 2009, 09:57

Miałem takie CC i to z gazem z 93r.
To klepanie to prawdopodobnie popychacze hydrauliczne zaworów. O ile pamiętam,to Fiat w tym modelu ok 95 roku zmienił całą tzw. "klawiaturę",właśnie z powodu nietrwałych popychaczy.W tym roczniku tego CC z ogłoszenia jest jeszcze stary typ i pewno się zużył.
Wymiana pojedynczych popychaczy których jest 8,jest nieopłacalna gdyż 1 szt. kosztuje ok.70 zł. czyli za komplet 560 zł+ robota.
Cała nowa kompletna klawiatura z popychaczami nowego typu to ok.440zl.
Oczywiście istnieje możliwośc,że to nie popychacze lecz coś innego. Może to byc coś poważnego ale i możliwe jest że to jakaś luzna blacha telepie... Konieczna diagnoza u mechanika.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

28 Mar 2009, 10:11

no wlasnie znajomy mechanik i moj ojciec tez stwierdzili ze moga to byc popychacze i tego sie nie oplaca naprawiac ale zobaczymy za ile gosciu chce go puscic bo jak narazie ma wylaczony telefon
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2009, 15:49

Z tym nie "opłaca się" ,to bym nie przesadzał...
Kupisz inne CC nie klepiące ale wymienisz w nim np.4 amortyzatory i masz tyle samo kasy wydane...
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

28 Mar 2009, 15:57

no ale wiesz chcialbym znalesc jakiegos cinkusia 900 za gora 1500 ale raczej nie realne w db stanie a cienias 700 to jest podobno zlom
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2009, 21:47

Na 900-setkę musisz mieć na pewno 2,5 tys. zł + dla bezpieczeństwa tysiąc zapasu na ewentualne niespodzianki.
Niestety 900-setki nie są zbyt popularne, choć trochę ich wyszło, ale za to miażdżą na drodze motory 700 i dlatego nieźle trzymają cenę.
Większym rarytasem są tylko CC Sporting z silnikiem 1.1
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika