Jakie kombi z gazem? Fabia III vs Ibiza IV

08 Wrz 2019, 12:12

Witam cześć i czołem wszystkich sympatyków motoryzacji :)

Aktualnie jestem w posiadaniu BMW e46 316i touring, ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego autka, ale ma jedną poważną wadę - spalanie.

W 95% auto potrzebne jest mi tylko na dojazdy do pracy, aktualnie pracuję w mieście ale siedziba firmy niebawem przenosi się poza miasto i zależy mi na ograniczeniu do minimum kosztów za paliwo. beemka potrafi w mieście przy nieco bardziej dynamicznej jeździe spalić mi 12l benzyny - trochę za dużo jak dla mnie.

Dlatego też zastanawiam się nad wymianą auta (chyba żeby wstawić gaz do beemki? napiszcie proszę co o tym sądzicie). Powinno koniecznie mieć spory bagażnik, dlatego jedyną opcją dla mnie jest wybór kombi.

Biorę pod uwagę 2 modele auta - jak w tytule postu - Skoda fabia III kombi i Seat ibiza IV kombi, ewentualnie widziałam jeszcze spełniające moje wymogi Kia Ceed lub Hyundai i30 - ale tutaj widzę że już cena dość sporo poszłaby do góry, a nie chciałabym zbyt dużo wydawać.

Chciałabym, żeby autko miało fabryczną instalację gazową. Chyba, że jednak lepiej kupić auto bez instalacji i zlecić jej wykonanie? Co będzie lepsze? Chciałam też nadmienić, iż wyposażenie nie jest dla mnie zbyt istotne, ważne żeby było w miarę pakowne i mało paliło.

Napiszcie proszę co Wy sądzicie - które auto lepsze?

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
martmart
Obserwowany