REKLAMA
Witam, szukam auta do 15 tys zł, z jak najmłodszego rocznika minimum 2008 r. szukam silników wolnossących idealnych pod LPG, 70% miasto 30% trasa, które będzie ekonomiczne w spalaniu i serwisie, raczej skłaniałbym się do zainstalowania gazu osobiście z racji tego że fabryczne instalacje jak zaczynają się psuć to zostaje tylko ASO, a ceny napraw aut z lpg są duże(tak czytałem, jak jest - nie wiem, bo to bedzie moje pierwsze auto z LPG).
Samochody, które obecnie biorę pod uwagę:
Skoda Fabia 2, silnik 1.4 MPI niestety w tej kwocie ciężko o dobry egzemplarz
Hyundai i20 - 1.2 76km niestety ma problemy z korozją do rocznika 2010 produkowanych w indiach.
Seat Ibiza IV 1.2 70km lub 1.4
Fiat Grande Punto - 1.4 8V
Fiat Bravo - odpada ze względu na światła, to samo rozwiązanie co w audi zwykła żarówka w soczewce - nie da sie jezdzic w nocy. Xenony instalowane byly tylko w mocnych wersjach silnikowych a szkoda bo auto było moim faworytem.
Opel Corsa D
Fiesta mk7 chyba nie ten budżet i konieczna regulacja luzów zaworowych
Nie wiem, na który się zdecydować, który pod względem LPG byłby najlepszy, chciałbym mieć jakiegoś faworyta tak żeby zacząć szukać, każdy odradza mi grande punto bo to Fiat i na tym sie kończą argumenty, ale chyba to jeden z lepszych pod względem rocznik/cena, może był ktoś w podobnej sytuacji i mógłby się podzielić wiedzą z góry dzięki.