Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Juka99 napisał(a):Mercedesa C 200 z 2003r. 1.8 benzyna polski salon.
Juka99 napisał(a):czy mnie po prostu nie przerosną.
Juka99 napisał(a):Cześć, przymierzam się do zakupu Mercedesa C 200 z 2003r. 1.8 benzyna polski salon.
Juka99 napisał(a):Cześć
Juka99 napisał(a):przymierzam się do zakupu Mercedesa C 200 z 2003r. 1.8 benzyna
Juka99 napisał(a):polski salon
Juka99 napisał(a): chciałabym zapytać jak wypadają koszty części i napraw w porównaniu z Audi A3 8L 1.6 benzyna, Golf IV 1.4 benzyna, BMW 116i 1.6 benzyna 2012.
Juka99 napisał(a): i zastanawiam się czy koszty napraw Mercedesa jednak nie różnią się znacząco od tych aut i czy mnie po prostu nie przerosną.
Juka99 napisał(a):ale jak to kwestia +1000 zł więcej niż przy np. ww. Modelu Audi czy Golfie to już przesada i wtedy dam sobie z Mesiem spokój.
Weź pod uwagę to, że auto ma też swoje lata i Ja obstawiam że będzie drożej niż przy BMW które masz. To że na chwilę obecną jest wszystko ok nie znaczy że za moment nie będzie kosztownych napraw. Napisałaś, że samochód blacharsko ok, fajnie ale warto by było go zabezpieczyć we własnym zakresie bo chcesz dłużej użytkować więc to już pierwszy większy wydatek o którym trzeba by pomyśleć.Juka99 napisał(a):BMW mam i jestem bardzo z niego zadowolona, jeżeli koszty utrzymania są porównywalne z BMW to biorę. Jeżeli różnica przy kosztach to tylko kilka stów to nie jest to problem, ale jak to kwestia +1000 zł więcej niż przy np. ww. Modelu Audi czy Golfie to już przesada i wtedy dam sobie z Mesiem spokój.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki MERCEDES. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne MERCEDES