REKLAMA
Witam, chcialbym zakupic jakies fajne autko.
Na poczatek moze powiem, ze w kwesti rodzaju paliwa to wolalbym diesla(LPG odpada na starcie), silnik nie mniejszy niz 1.5 ale zeby tez byl tani w eksploatacji. Co do gabarytu samochodu: moze byc to kombi ale raczej wolalbym krotsze. Do fury zapakowac sie musi w miare swobodnie 4 osoby (na tylnych siedzeniach ma byc tez mozliwie sporo miejsca a nie jak w maluchu), wyposazenie nie musi byc zbyt wygurowane, mile widziana klima. Oczywiscie ceny czesci musza byc nie za droge.
To by bylo na tyle w sprawie ogolnych wymogow.
A oto samochody ktore mi osobiscie podobaja sie:
1.VW Passat B5(przed liftem) - samochod spory, duza liczba silnikow do wyboru, wyglad bardzo ladny i niestety szybko psujace sie przednie zawieszenie na naszych drogach.
2.Opel Corsa C - bardzo fajny maly samochod, bardzo oszczedny, wieksze silniki np 1.7CDTI maja mozliwego power'a i jest to chyba najbardziej mile widziany jak dla mnie samochod (ale to Opel)
3.Ford Focus Mk1 - tu wiem troche mniej ale podobno bardzo udany samochod Ford'a.
Slyszalem rowniez ze sypia sie i trzeba trafic na dobry egzeplarz.
4. Renault Clio II - podobno osiagi dobre za sprawa niskiej masy pojazdu i potrafic wcisnac w fotel.
5.Audi A3 96-03 - bardzo ladne auto ale czy w tej cenie znajdzie cos konkretnego, nie po szpachlach i z duzym przebiegiem.
6.Seat Ibiza II(po lifcie)
7.VW Golf IV - chyba zbyt drogi samochod
I do tego mam jeszcze pytanie co jest lepsze(czesci, osiagi, spalanie):
Opel Corsa C CDTI czy DTI?
Licze na wasze opinie oraz jestem otwarty na inne propozycje.