08 Sie 2015, 07:50
Witam. Jako, że nie posiadam wielkiego doświadczenia i wiedzy o samochodach chciałbym się was poradzić jakie najlepiej auto kupić. Tak jak w tytule wspomnialem, maksymalny budżet to 7000 złotych. Zależy mi przede wszystkim na aucie, które nie będzie się często psuło. Jestem studentem, stąd też nie mam zbyt wielu pieniędzy na naprawę. Chciałbym by auto miało od 90 do 120km, hatchback lub sedan z maksymalnym silnikiem 2.0. Nie zamierzam także pokonywać wielkich dystansów w ciągu roku, ok. 5000-10000 kilometrów w skali roku. Auto nie musi być bardzo bogato wyposażone, przede wszystkim zależy mi na wspomaganiu kierownicy, el. szybach, centralnym zamku, manualnej skrzyni biegów, itp. Z przegladanych przeze mnie modeli wstępnie wyselekcjonowałem kilka, a wśród nich jest: Peugeot 307, Audi a3, a4, Renault Laguna II(która póki co jest moim faworytem, zdecydowanie najbardziej do mnie przemawia), Opel Astra, Vectra i Volkswagen Passat b5. Do zakupu zostało mi jeszcze jakieś półtora miesiąca, nie mniej jednak zależy mi powoli na wyselekcjonowani najlepszych modeli. Co Wy uwazacie? Jakie auto byscie mi polecili?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i jestem otwarty na dyskusje.