30 Maj 2009, 14:20
Nie tak,idż do dobrego sklepu wędkarskiego tam ci doradzą jakie okulary polaryzacyjne i jakiej firmy są najlepsze!Najlepsze stosuja wedkarze łowiący na sztuczne muchy,po prostu widza dzięki tym okularom jak ryba podpływa do przynęty.Kiedyś był program z Tomaszem Sikorą(najlepszy polski wędkarz),demonstrował jakie są róznice w widzeniu między okularami polaryzacyjnymi wysokiej jakości a zwykłymi fajami,róznica kolosalna a ceny podobne.Mogę ci tylko podpowiedzieć abyś celował w produkty firm takich jak szwedzkie ABU,angielski BROWNING,japońskie SHIMANO,koreańskie MIKADO,amerykański JAXON,jest wiele znaczących i świetnych firm,wędkarzom potrzebny jest sprzęt najwyższej jakości ,tutaj buble się nie sprawdzaja(łowienie pod słonce wiele godzin itd).
[ Dodano: Sob Maj 30, 2009 15:41 ]
Jeszcze jedno musisz wiedzieć,są dwa typy okularów polaryzacyjnych czyli rozjaśniające AM oraz ściemniająceSM,myślę że można kupić i takie i takie w jednym (kwestia ceny),teraz patrzyłem na ceny okularow np.ABU ,można kupic już od 45 zlotych,nie jest żle.Poszukaj sobie w internecie.