Jakie kupić używane duże kombi do 16 000 zl

13 Gru 2010, 19:09

ja polecam opla vectre c
MAXER93

13 Gru 2010, 19:37

Jeśli chodzi o 3 x F: nie lubie/nie podobają mi się fiaty, fordy i większość francuzów, kwestia gustów, a jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje ;p. Ale wiadomo zawsze musi być wyjątek na potwierdzenie reguły np. Focus rs lub ford gt, ale to nie ten przedział cenowy :grin:

Co do vectry - za małe jak dla mnie :razz:
horn2000
Nowicjusz

Miejscowość: Białogard/Koszalin

14 Gru 2010, 00:12

Marcin0116 napisał(a):Nie ma durniejszej zasady jak "3F"...

Według mnie to mądra zasada. Auta "na f", z którymi miałem do czynienia i nie zawodziły były wyjątkami.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Gru 2010, 08:22

Ja miałem do czynienia z 3 autami na F, Punto, R19 i Laguną i tak, Punto co chwile coś, R19 psuły się wnerwiajace pierdoły, jakieś lampki podświetlenia, klawisze, odpadały zaślepki z kokpitu, nawet głośnik odleciał sam z tyłu, Laguna największa awaria to turbina,półoś i elektryka. Takie mam doświadczenie z 3F :mrgreen: Za to C5 bardzo fajne, wygodne i bezawaryjne.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

14 Gru 2010, 09:56

I znowu widać, że najwięcej do powiedzenia w temacie 3 f mają właściciel Niemieckich aut a nie francuskich :wink:
Dla mnie zasada 3 f jest idiotyczna.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Gru 2010, 09:59

Poprostu z tymi autami którymi miałem do czynienia takie awarie miały, natomiast C5 bardzo przyjemne jak dla mnie i bezawaryjne. Kolega miał i był bardzo zadowolony...po czym sprzedał je na rzecz A6 :mrgreen:
Jogi4x4
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

14 Gru 2010, 10:19

Jasiek90 napisał(a):I znowu widać, że najwięcej do powiedzenia w temacie 3 f mają właściciel Niemieckich aut a nie francuskich :wink:

Z 11 aut na "f" w mojej rodzinie lub wśród przyjaciół tylko z 3 nie działy się dziwne rzeczy, przy czym jedno z nich miało 2 lata i 40tys przebiegu, więc raczej nie można tego liczyć. Dziękuję za uwagę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Gru 2010, 11:40

Wyjątkowo konkretna i wiarygodna wypowiedź :lol:
Podejdź do nich od strony znawcy(czyli kogoś za kogo się uważasz) i powiedz co predysponuje samochody na F by psuć się bardziej niż inne.
Jasiek90
Stały forumowicz

14 Gru 2010, 13:46

Tandetne wykonanie, mnóstwo niedopracowanych elektronicznych pierdółek, dobór kiepskich jakościowo podzespołów na seryjny montaż. No chyba, że jesteś mi w stanie inaczej wytłumaczyć dlaczego w aucie delikatnie użytkowanym od nowości przez 120tys 2 sprzęgła się wymienia, a przez 50tys 2 komplety amortyzatorów. Tudzież dlaczego nowe auto z salonu po 2 latach ma już 2x wymieniany silnik na gwarancji i więcej jeździ na lawecie niż na kołach albo dlaczego w ciągu 2 lat i 20tys przebiegu od nowości auto ląduje tak często w serwisie, że właściciel się go pozbywa tracąc sporo na utracie wartości. Może wiesz jak to się stało, że po 4 latach od nowości i 50tys przebiegu auto było zardzewiałe, a po 100tys padł silnik (benzynowy)? Ja mam takie doświadczenia z autami na F, kilka lat temu też sceptycznie do tego podchodziłem. Każdy ma prawo do własnej opinii.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Gru 2010, 14:17

O jakie samochódy chodzi konkretnie?
Jasiek90
Stały forumowicz

14 Gru 2010, 14:24

Na F :mrgreen: Awarie układu wtryskowego w 1.5dCi też są z palca wyssane. Kolega ma Clio na L nie przejechało 75kkm :mrgreen:
Jogi4x4
Stały forumowicz

14 Gru 2010, 14:27

A w niemieckich czy japońskich się nieudane jednostki nie trafiają?
2.0 TDI w VAG czy 2.0 D w Maździe 6.
Wymieńcie mi równie nieudane jednostki we francuskim czy włoskim samochodzie z ostatnich 5 lat.
Testy długodystansowe czy rankingi zadowolenia klientów bynajmniej nie wskazują by samochody na F odstawały od reszty.
Jasiek90
Stały forumowicz

14 Gru 2010, 14:56

Jasiek90 napisał(a):O jakie samochódy chodzi konkretnie?

Kupione jako nowe: Renault Vel Satis, Scenic II, Fiat Brava, Fiat Panda, Fiat Siena. Używane to Mondeo, Brava, Maluchy... Ogólnie z aut na "f" to tylko Citroen Xsara Picasso dzielnie służy w rodzinie, ponad 200tys na gazie i dalej śmiga, w sumie nie ma z nim problemów o ile mi wiadomo. Szkoda, że to wyjątek.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Gru 2010, 16:03

Najbardziej zawodna w autach francuskich (i innych na F) jest... niemiecka eloktronika (BOSCH). Sabotażyści ? :-D

Ja moge wymienić z 15 niemieckich aut z którymi znajomi mają problemy. (Golfy 4, 5, BMW E46, Audi A4/A6, Mesie ML i E, Vectry B i C,) Wszystko to z poważnymi awariami. (pęknięte wały, wariująca elektronika, rozsypane silnik, skrzynie biegów)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

14 Gru 2010, 16:16

Jasiek90 napisał(a):I znowu widać, że najwięcej do powiedzenia w temacie 3 f mają właściciel Niemieckich aut a nie francuskich :wink:

Zgadzam sie z Toba kolego w 100%
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Marcin0116
Początkujący

Miejscowość: WLS
Prawo jazdy: 19 12 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5, Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.9TDI, 2.0 TDDI
Typ: Sedan/Limuzyna