Sedan do 38tyś. Niemcy

14 Gru 2010, 12:39

Chce kupić jakiegoś sedana do 38 tys. po auto pojade po nowym roku do Niemiec raczej... Co mi polecicie napewno musi być diesel... myślę nad jakimś VW... co wy na to??
Seboox20
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

14 Gru 2010, 12:49

Jeśli chcesz samochód z Niemiec to licz się z tym, że przebieg będzie powyzej 200 tys. km.
Dlaczego chcesz kupić samochód w Niemczech? Uważam, że to nie ma zbytniego sensu.

Polecam Volvo S60
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Mazda 6:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Peugeot 607:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

14 Gru 2010, 12:52

mam tam trochę znajomości i z tego co mi wkrecają moge sprowadzić w lepszym stanie...
Seboox20
Nowicjusz

14 Gru 2010, 12:58

Nie wiem czy się orientujesz, ale za samochód w lepszym stanie niż w Polsce, musisz zapłacić więcej niż u Nas. Uważam, że rynek samochodów używanych w Polsce jest tak zapełniony, że nie trzeba jeździć i szukać po świecie.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

14 Gru 2010, 13:03

no dobra nie ważne i tak muszę kupić auto do 38tyś to co polecicie.... VW audi
Seboox20
Nowicjusz

14 Gru 2010, 13:13

Passat jest numerem 1 w Polsce, jeśli chodzi o kradzieże(ponad 2 tysiące rocznie)

Zastanowiłbym sie nad Audi A4. Będzie w miarę świeże

Poszukaj też może BMW 3:

Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

14 Gru 2010, 13:42

tak to A4 jest ładne ale nie 2.0 TDI bo to wadliwe silniki tak jak i w Passacie B6 już się dowiedziałem...
Seboox20
Nowicjusz

14 Gru 2010, 16:18

pinio124 napisał(a):Passat jest numerem 1 w Polsce, jeśli chodzi o kradzieże(ponad 2 tysiące rocznie)

Zastanowiłbym sie nad Audi A4. Będzie w miarę świeże

Poszukaj też może BMW 3:

Ehhh, mam nadzieje ze to linki przykladowe, ale odnosze wrazenia ze uzywanego auta z Polski nigdy nie miales :lol:
Wyzej wymieniles Mazde 6 z 2007 za 38 tys chyba- kpisz czy co :lol: na dobra 6tke w dieselku nawet 45 moze byc za malo. Przyczyna ceny tej z linku to chyba lekko niedopasowany przod :wink: Slowem zapomnij o tym roczniku, o tym przebiegu za nieco ponad 40 tys.
BMW 3 w dieslu za taka kase? :lol: ludzie, to nawet przy e46 mialbym watpliwosci czy bedzie w dobrym stanie, a co dopiero e90.
Audi jak wyzej...
Opamietajcie sie, to ze ceny sa nizsze w Polsce niz na mobile.de czy stronach francuskich itd. musi miec jakies przyczyny.
1) wypadek
2) przebieg
3) powodz
Jak grochem o sciane :roll: A potem narzekania, ze te 12-15 tys na rok do auta trzeba dolozyc(rozrzad, kolo 2M, wtryski, turbo)
Co do Mazdy- wiem bo mialem ile sa warte.
Co do BMW Jigsaw niech Ci oceni
Co do "swiezego" Audi- na zachodzie chodza drozej nawet niz bmki :wink:
38 to kasa dobra na jette 1,9 tdi ale z przelotem nie mniejszym niz 160. 2,0 tdi lepsze ale w nowszych rocznikach- a za tyle to wiadomo

pinio nie orientujesz sie za bardzo w rynku, wiec jak ktos Cie poslucha moze sie nadziac na niezla skarbonke :lol:
3 letnie auto=60% ceny wyjsciowej
skoro mazda 6 kosztuje w salonie kolo 100 zl po 3 latach powinna kosztowac 60, kosztuje dobra 50, zlomy po 40. Wczuj sie w role sprzedajacego- pierwszego wlasciciela. i sa nawet tacy, ktorzy sa w stanie za dobre auto zaplacic wiecej
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

14 Gru 2010, 16:23

Za tą kasę to E46 z końcówki produkcji można oczekiwać w rozsądnym stanie, ale o E90 można zapomnieć. Generalnie j.w. Według mnie trzeba szukać auta z Polski w normalnej cenie i tyle.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Gru 2010, 22:46

mój ojciec ma VW Bora 1.6 16V 105km a w tej Jetta jest też 105km tylko 1.9 TDI co bedzie bardziej dynamiczne?? wiem głupie pytanie ale tak do porównania szczerze mówiąc Jetta chodzi mi po głowie już od dawna...
Seboox20
Nowicjusz

14 Gru 2010, 23:02

Polecam również Volvo s60. Pinio124 trochę siedzę w temacie sprowadzania aut i z Niemiec można przyprowadzić auto w lepszym stanie często taniej niż w Polsce. Tam nie kręcą liczników (oprócz Turasów w Berlinie i Hamburgu) , auta jeżdżą po lepszych drogach, są lepiej serwisowane. Takie jest moje zdanie.
barney
Początkujący

Miejscowość: polska

14 Gru 2010, 23:12

a jak myślisz ile tam muszę dać co naj miej za taką jette?? masz jakieś sprawdzone strony z ogłoszeniami?? sprowadzałeś może kiedyś jette?? co z tą dynamiką ??
Seboox20
Nowicjusz

14 Gru 2010, 23:22

nic, nic zlapie obroty i ogien- to stare, dobre tdi
dla mnie za slabe, co wiesz
odczuwalnie bedzie szybsze od bory ze wzgledu na "kopa"-turbo, na papierze jak cie interesuje jest google
[link do mobile.de wygasł]
nie licz ze tanio bedzie- ceny netto chyba :wink:
jeden z wyzej to anglik- wkradl sie maly blad :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

15 Gru 2010, 12:58

Jaką skrzynie wybrać do tej jetty automat czy manual manualna jest 5 biegowa a automat jest podobno 6 DSG nie znam się wiec prosze doradzić co bedzie mniej palić... jesli chodzi o konfort to mi to jest obojetne...
Seboox20
Nowicjusz

15 Gru 2010, 13:02

Seboox20 napisał(a):Jaką skrzynie wybrać do tej jetty automat czy manual manualna jest 5 biegowa a automat jest podobno 6 DSG nie znam się wiec prosze doradzić co bedzie mniej palić... jesli chodzi o konfort to mi to jest obojetne...

Dsg spali mniej, w seacie utrzymuje mi obroty na stałym poziomie co oczywiście przekłada się na oszczędność. Jednak rozice bedą marginalne. Dsg warto wybrać ze względu na zaawansowanie konstrukcji, po prostu fajnie się jeździ, szczególnie w mieście/korku
JerzyB333
Stały forumowicz