Jakie kupilibyscie sobie auto w U.K. ?

14 Wrz 2009, 19:15

Witam. Mam dylemat nad kupnem auta w U.K. Nie wiem na jakie się zdecydować. Chcialbym zeby miało swój styl, w miare dobre osiągi ale nie było paliwożerne no i oczywiście żebym nie musiał ciągle odstawiać go do warsztatu. Nie wiem czy lepiej dołożyć i kupić coś w dieslu tak jak do tej pory, czy może coś z mniejszym silnikiem ale w benzynie. Zastanawiałem się nad Hyundaiem Coupe 1.6 110KM. dużo dobrego czytałem na temat tych samochodów z roczników '96-'99 ale moim marzeniem byłby Diesel A4 bądź Leon TDI cupra ale to już nie ten przedział. W polsce A4 czy też A3 nie dałaby rady z racji aluminiowego zawieszenia ale tutaj można już poważniej zacząć myśleć o tym modelu akurat. Ostatnio miło zaskoczyła mnie Alfa 147 z 2003r której to środek (kokpit i detale w środku) są po prostu rewelacyjne. W tym samochodzie chciałoby się cały czas jeździć ;) No ale znając awaryjność tych samochodów chyba raczej sobie daruje. Na razie chciałbym kupić coś do 2tys F. Później sie pomyśli. Chętnie rozwarze kilka ciekawych pomysłów
Quglarz
Nowicjusz

Miejscowość: Sheffield

14 Wrz 2009, 22:30

Quglarz napisał(a):W tym samochodzie chciałoby się cały czas jeździć

Taka jest Alfa właśnie:-)
Quglarz napisał(a):No ale znając awaryjność tych samochodów chyba raczej sobie daruje

Ciekawe ile Alf wcześniej miałeś że uważasz że są awaryjne?? Poczytaj trochę co było pisane wcześniej na forum. Silniki JTD to bardzo dobre konstrukcje przewyższające TDI. Zawieszenie jest takie samo jak w A4 więc na tamte drogi powinno spokojnie wytrzymać spore przebiegi.
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

17 Wrz 2009, 11:58

witamn.Na wstepie powiem ze sam jestem w UK. A teraz do rzeczy 1.zastanów sie czy tym autem bedziesz poruszal sie tylko po UK czy też chcesz nim jezdzić do PL 2.jezeli tylko w UK to wez cos mniejszego z mniejszym silnikiem wiesz jakie tu sa drogi i jak samochody staoja po obu stronach. pozatym taniej kupisz tu bmw 525 z 99r niz opla corse 1.2 poniewaz ubezbieczenie takiej bmw z takim silnikiem to polowa wartosci samochodu. a male autka sa drogie poniweaz sa tansze w oplatach, ja dalem sobie siana z samochodem niema tu gdzie jezdzic jescze glupi tzw. ''permit'' zeby móc zostawic auto w danym rejonie kosztuje sporo
Marcin08
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 0- 0-2004
Auto: seat cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...