Witam.
Obecnie jeżdżę Passatem B5 1.8 20V. Jednak ze względu na automat i duże spalanie musze zmienić na coś innego. Chciałbym, aby auto nie było zbyt "mułowate" i jednocześnie aby koszt 100km w mieście nie przekraczał około 30-35zł. Bo w B5 to spalanie we Wrocławiu minimum 12-13 litrów benzyny.
A więc do rzeczy. Szukam auta do około 15-16tys. zł. Wymagania to właściwie tylko: Diesel lub PB + gaz i coś nie mułowatego. Mam kilka typów, ale sam nie wiem jak z awaryjnością itp.
1. Ford Cougar - najlepiej silnik 2.5 V6 170KM z gazem - ze względu na moc i wygląd.
2. Opel Astra II - benzyna 2.0 z gazem lub diesel 2.0
3. Seat Ibiza IIFL - w dieslu. To ze względu na ekonomię auta.
4. Mitsubishi Eclipse II - z gazem.
A może coś innego? Lubię większe auta, ale coś wielkości Ibizy też może być pod warunkiem, że ekonomiczne i trwałe. Odpada Golf i Civic.
![Wink ;)]()
Tak na prawdę to na chwilę obecną najbardziej przekonuje mnie Cougar ze względu na silniczek.
![Wink ;)]()
A może lepiej zmienić na kolejnego paska ale w dieslu? Ale tutaj to boję się kręconych liczników i ogromnych przebiegów. Wiadomo jak to ze sprowadzanymi autami. W ewentualności może być jakieś kombi ale pod warunkiem, że powali mnie silnikiem.
![Wink ;)]()
Takie Audi A6 np. w dieslu 2.5l
[ Dodano: Pią Wrz 18, 2009 19:13 ]No dobrze, a co sądzicie a Vectrze B z silnikiem 2.5 V6? Jak z częściami i spalaniem? Oczywiście liczę się z tym, że musiałbym wstawić sekwencję lub kupić już z nią.