REKLAMA
Cześć.
Szukam jak najprostszego w użytkowaniu rozwiązania na hands free calling + dodatkowe rzeczy głosowe.
Domyślam się, że będzie to połączenia paru rzeczy - aplikacji na telefonie Android, zestawy Bluetooth albo radia, może jeszcze jakiegoś dodatkowego urządzonka. Jestem otwarty na propozycje, może być i nowe radio. Myślałem nawet, aby wstawić tablet na stałe do auta, wmontowany w deskę rozdzielczą.
Mam standardowe radio (bez bluetooth, tylko wejście AUX IN)
Potrzebuje:
- odbierać, odrzucać przychodzące rozmowy telefoniczne
- zadzwonić
- telefon czytał mi kto dzwoni (nazwa kontaktu, a jak nieznany to numer)
- czytał SMSy i abym mógł pisać SMSy głosowo
- włączyć google maps i podać adres docelowy
- włączyć jakaś inną aplikację np. yanosik
Z mojego szukania jak na razie znalazłem apkę Inteligentny Asystent Głosowy, który może czytać SMSy, podawać kto dzwoni itp. ale nie działa to zbyt przewidywalnie. Niezbyt w niej wiadomo kiedy włącza się rozpoznawanie komend głosowych. Jeśli bym znalazł taką apkę to można poprzez drugą aplikację Automate, podać, że ta pierwsza włączy się dopiero jak telefon zostanie sparowany z konkretnym urządzeniam bluetooth (tym w samochodzie). Gdy odejdę od auta to bluetooth zostanie zerwany, to apka czytają SMSy itp. zostanie wyłączona, aby mi nie czytał SMSów jak siedze przy biurku.
Kto z was już rozkminił taki system, dajcie proszę znać. Ja sam myślałem o kilku rozwiązaniach np. zestaw bluetooth Belkin, Jabra Freeway, po prostu nowe radio albo zamiast radia wstawienie tabletu z Androidem na stałe do deski rozdzielczej.
Pozdrawiam.