Jakie marki terenówek najbardziej rdzewieją?

24 Mar 2023, 09:37

Witam
Przymierzam się do zakupu suva lub terenówki.
Na początku miałem chęć na Suzuki Gran Vitara roczniki 2002-2005 ale dowiedziałem się, iż ich blachy bardzo rdzewieją.
Oprócz Suzuki mam oko na Kia Sorento, Mitsubishi Outlander 2,0, Nissan X-Trail , Kia Sportage, Hyundai santa fe 2.0 crdi, Toyota Rav4 2005.
Z tych wszystkich marek co byście mi polecili?
Andrzejp47
Nowicjusz

24 Mar 2023, 11:59

Z tych które podałeś na pewno warto sprawdzić dobrze RAV4 bo one jak wszystkie Toyoty mają taką tendencję i tu jedynie może pomóc porządne zabezpieczenie we własnym zakresie jak nie jest jeszcze za późno. X-Traile też miały tendencję do rudej. Ogólnie samochody z tych roczników musisz sprawdzać wszystkie pod tym względem.

W Sorento jakoś sobie nie przypominam takich problemów w Outlanderze powinno być całkiem dobrze.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Mar 2023, 15:19

Tak się składa, że jeszcze nie zakupiłem auta.
Szukam i potrzebuję pomocy.
W przyszłym tygodniu mam zamiar kupić.
Andrzejp47
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Upadek z piątego piętra, a zderzenie z pieszym
    Całkowita droga hamowania wraz z czasem reakcji przy prędkości 60 km/h wynosi ok. 50 m. W trudnych warunkach pogodowych, przy oblodzeniu nawierzchni lub opadach śniegu może wydłużyć się kilkakrotnie. Uderzenie w pieszego ...
    Mazda CX-5 samochodem roku w Japonii
    Mazda CX-5 otrzymała tytuł Samochód Roku 2012-2013 w Japonii. 29 listopada br. Japoński Komitet Samochodu Roku ogłosił wyniki głosowania. CX-5 to pierwszy model Mazdy wyposażony w pełną gamę technologii SKYACTIV, w ...