Jakie merce brała ruda?

14 Sty 2020, 15:18

Jakim mercedesom przyglądać się uważniej jeśli chodzi o samą rdzę i jej ogniska?
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

14 Sty 2020, 16:00

Najbardziej chyba brała Mercedesy klasy C które były produkowane od 1995 roku do 2005 do tego z tego co pamiętam mocno rdzewiały modele W168 (A klasa), W202 (C klasa) no i W210 (E klasa). U nich rdza pojawiała się już nawet po trzech latach!
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

14 Sty 2020, 18:57

3 lata? :o

A które brała po 5 latach?

Słyszałem coś jeszcze o W204. Gdzie była głównie rdza? Zgaduje, że drzwi albo progi czy może na podwoziu?
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Sty 2020, 04:37

Kolego pytasz o to SZROCIWO z gwiazdą na masce? Żenujące jest to,że w pewnym okresie blacharze uznali ten SZROT za najgorszy na świecie,rdzewiało wszystko,dopiero od 2009 r jest trochę lepiej,ale rdzewieją dalej.Moja rada trzymaj się od tego BADZIEWIA z daleka,w w 204 przed liftem potrafiły rdzewieć nawet tylne belki,odpadały od budy,brat miał w 203,bezwypadkowe,tragedia,po prostu tragedia,teraz ma w 204 AMG z Californii,tutaj jest już bez zastrzeżeń,ale wiadomo sucho,bez soli,mały przebieg,ale szczerze? Używanego tego badziewia bym nie kupił,po prostu produkowali karmę dla rdzy,jak będzie z najnowszymi szrotami ,czas pokaże,dlaczego szrotami? Ano dlatego,że jeżli rozrządy w w 204 potrafiły się sypac już przy przebiegach ponad 100 tyś km,to o czym my mówimy? Koła rozrządu robili z plasteliny,moja rada,trzymajcie się od tego Badziewia z daleka,są marki na rynku,które trzymają wysoki poziom cały czas,nie jest to Mercedes'.Cieszę się,że ludzie zaczynają zmieniać postrzeganie marek,które z wysokiego poziomu zeszły na samo dno,ogólnie niemieckiego auta bym nie kupił,Japończycy robią w tej chwili najlepsze auta,ale też są modele,które gniły już w fabryce a mercedesy w głowach stylistów.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Sty 2020, 00:43

Chyba pozostaje zatem kupować nówki, myślałem że chociaż Mercedes nie ma, aż takich problemów.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

22 Sty 2020, 12:19

Tak,jeśli Mercedes to tylko nowy z salonu,ostatnie modele z pewnością już poprawili,przynajmniej chociaż przez te 150 tyś km będzie pewność ,iż przy rozrządzie nie trzeba będzie grzebać,poduszki powietrzne np.w Mercedesie W204 były TATA(indyjski koncern),brat był w serwisie ,akcja,wymieniono je,nie wiadomo co wpakowali tam od Chińczyków.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...
    Opel ADAM mały elegancki samochód miejski
    Firma Opel wraz z całkowicie nowym pojazdem ADAM po raz pierwszy wprowadza na rynek mały elegancki samochód miejski, a tym samym toruje swojej marce drogę do rozwoju w modnym segmencie A. Opel ADAM łączy w sobie śmiałą ...

25 Sie 2020, 20:10

Okular od 95 pięknie kwitnie- nadkola, tylna klapa, zamek itd
Zbyszko101
Nowicjusz