Jakie nowe autko do 75 tys. zł?

21 Lip 2009, 19:57

Zamierzam na początku 2010 roku kupić nowe autko do 75 tys. zł, najlepiej jakis dobry mocny diesel chociaz wiem ze za ta kwote bedzie ciezko :/ Macie jakies propozycje dla mnie?
jmr83
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

21 Lip 2009, 21:23

Za te pieniądze kupiłbym Renault Megane III z silnikiem 1.9DCI, za te pieniądze to będzie już w bardzo przyzwoitej wersji.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

21 Lip 2009, 21:53

jak na moje to z kompaktów możesz spojrzeć na Hondę Civic, Seata Leona, Forda Focusa no i Opla Astrę. No, ale inne też nie muszę być złe, polecam te które oglądałem zanim swojego kupiłem. Silnik Hondy jest napewno dobry, reszty nie sprawdzałem ;)
Co do silników, ciężko określić czym dla Ciebie jest mocny diesel, bo w tych co wymieniłem to moc oscyluje w okolicach 140ps.
Większość z nich jest mniej więcej ok. tych 75k zł, lub też ponad to, ale pod koniec roku/na początku przyszłego ceny mogą być naprawdę niższe.(zwłaszcza w przypadku takiej Astry której lada chwila powinna być nowa wersja).
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

22 Lip 2009, 07:54

Piszac i mocny diesel mysle o jakis 130-150 KM, autko najlepiej zeby bylo w hatchbacku, nie musi byc za duze bagaznikowo, nie mam wygorowanych wymagan co do wyposazenia (automatyczna klima, abs, wspomaganie, dobre naglosnienie, elektryka) bedzie sluzyc glownie do jazdy po miescie. Myslalem wlasnie o nowej megance :), nowy leon niezbyt mi sie podoba, focus i opel tez raczej nie wchodza w gre, a na civic to raczej mi nie starczy $$$ :( Pozdrawiam
jmr83
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

22 Lip 2009, 17:50

A kiedy do sprzedaży wchodzi Astra IV? Jak na razie to zapowiada się na detronizację Golfa.

Spokojnie kupisz też Fiata Bravo 1.4 T-Jet - turbo benzyna - 150 KM. Ładniejszy i pewniejszy od Meganki.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Lip 2009, 19:53

jmr83 napisał(a):raczej mi nie starczy $$$

Jak chcesz kupować na koniec roku to dopiero wtedy patrz na ceny, bo napewno spadną, więc sie nie sugeruj aktualnymi ;)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

23 Lip 2009, 18:40

VW Golf VI 5D. Silnik 1.4TSI ( 160koni ), wersja HighLine ( najlepsza ) cena 76tyś. Osiągi? 7.8sec do 100, v-max 225km/h. Spalanie na poziomie diesla ( 7L w miescie ).

Jesli nie chcesz benzyniaka to moze 2.0TDI CR 140koni. Cena 80tyś.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków