Jakie nowe auto segmentu C do około 75 tyś zł?

02 Maj 2018, 11:08

Jeśli to możliwe to spróbuj wersji FR, ma sztywniejsze zawieszenie i lepsze fotele:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

02 Maj 2018, 11:36

A jak z tym silnikiem 1.4 125 km od vag ? Słyszałem że lapie zadyszke na wysokich obrotach, prawda to ? Ale z drugiej strony osiągi na papierze lepsze ma ten leon niż konkurencja o tej mocy. I jak z swaryjnością? Służbowo jeżdże TDI 1.6 i to jest porażka, bo przy 80 tyś km rozsypał sie egr i dziwne dźwieki z niego dochodzą. Wiec stare poczciwe 1,9 to to nie jest. Wiec sie grubo zastanawiam czy 1.4 tsi ma sens
Fokusik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 03 1982
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Hiunday I30
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

02 Maj 2018, 11:46

To ja zapytam inaczej: myślisz, że ile wytrzyma 1.2 R3 Turbo w Peugeot, 1.2T w Renault czy inne silniki? One wszystkie są projektowane na około 300 tys. km (Peugeot przynajmniej do tego się przyznaje). Jeśli chcesz auto na lata i bezawaryjne to musiałbyś wziąć wolnossące, takie jak 1.6 w Aurisie, może 2.0 w Maździe też przejeździ tyle bezproblemowo. Pytanie czy tyle lat będziesz jeździł tym autem...

Przejedź się Leonem i Astrą. Astra ma bardzo dobrą cenę jak na wyposażenie i moc.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

06 Maj 2018, 11:47

Jeździłem ostatnio toyotą auris z silnikiem 1.6 132 km. Auto zrobiło na mnie mega dobre wrażenie. Podoba mi się to jak to auto jeździ, tak w starym stylu. Nie czuć takiej jak dla kobiety lekkości w prowadzeniu tego auta. Wsiadłęm i nie musiałem się w ogóle przyzwyczajać i wyczówać tego auta, odrazu się poczułem jak bym jeździł tym od lat. I to auto bym chętnie kupił tylko jest jedno ale. Widziałem na forach zdjęcia płyt podłogowych w nowych toyotach które już po 2 latach mają ognista korozji. Jak to jest naprawde z tą korozją w aurisie? Są to sporadyczne przypadki czy nagminne. Wiem żę przez okres kilku lat nie bedzie to mieć znaczenia ale ja mam pedantyczne podejście do samochodów.
Wiec jak to z tym jest?
Fokusik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 03 1982
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Hiunday I30
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cztery generacje Renault Clio - historia
    Cztery generacje Renault Clio sprzedały się w łącznej liczbie 13 milionów sztuk. Renault Clio to samochód bijący wszelkie rekordy: najlepiej sprzedający się francuski samochód wszech czasów, pierwszy ...