Potrzebuje małego dostawczaka do firmy budowlanej. Zastanawiałem się nad leasingiem ale auto za mało będzie jeździć by na ratę zarobilo. Wożone będą głównie sprzęty budowlane i trochę towaru ale o nie dużej wadze. Auto wykorzystywane na jednorazowych trasach po ok 50-70km. Myślę że nie więcej niż jakieś 10-15tys kilometrów rocznie. Nie potrzebuje to na codzień max 2-3 dni w tygodniu. Z tego co czytałem to najlepiej wypada pod względem awaryjnosci trafic/vivaro z silnikiem 115km. Kwota jaka chce przeznaczyć na auto to powiedzmy do 20tys. Interesuje mnie coś co nie będzie kłopotliwe w obsłudze i serwisowaniu. Jeszcze kusi mnie boxer 2.2hdi 120km. Macie panowie jakieś opinie, propozycje co najlepiej kupić? Z ciekawszych co znalazłem na olx: [link do oferty na Olx wygasł] [link do oferty na Olx wygasł] Wiem że najbardziej trzeba patrzeć na stan A nie po modelach, ale podpowiedzielibyscie które silniki bedą najlepsze pod względem użytkowania.
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.