@noisy - dzieki za opinie
![Uśmiechnięty :)]()
Po przeczytaniu chyba wszystkiego co dostępne w temacie odpuszczę tego (co jak co niezłego...) Seata Leona. Jestem właśnie po lekturze dość obszernego testu w AutoMoto, gdzie mazda dostała 4.5/5 gwiazdek i naprawdę dobrze wypadła.
Honda Civic to również bardzo kusząca propozycja, tym bardziej, że obecnie można kupić wersję 1.8 Sport mocno poniżej 70 tys zł... czyli powiedzmy z 8tys zł zaoszczędzić względem mazdy 3.
Honda jednak po jeździe próbnej mnie nie powaliła ani wyglądem (szczególnie wewn.) ani osiągami które patrząc już na tabele wypadają gorzej niż w maździe. Dużym plusem Hondy jest spory bagażnik (477l!) i system składania foteli, w maździe na dalsze wyprawy musiałbym dokupić box na dach
Z drugiej strony Honda jest ciaśniejsza w środku, mało miejsca z tyłu, także miejsce dla kierowcy nie rozpieszcza.
Mazda ma "to coś" za co może warto przepłacić i cieszyć się autkiem takim jakim się wymarzyło
Ładna jest jeszcze Alfa Romeo Giulietta (też spore rabaty), ale niestety nie należy już do oszczędnych aut, a na tym jednak też mi zależy.