@Lopesjus - przed zakupem (i po) przeczytałem chyba wszystko co tylko jest w sieci na temat nowej mazdy 3 . Znam wszystkie wykryte bolączki, także z tą kanapą (swoją drogą proponuję w innych autach zrobić taki test - gwarantuje zaskoczenie
![Uśmiechnięty :)]()
). Mimo to uważam, że to świetne auto za rozsądne pieniądze. Co do wagi, nie wiem, nigdzie nikt o tym problemie w maździe 3 nie pisał, więc nie będę szukał problemów tam gdzie ich nie ma. A to jak jest w szóstce średnio mnie obchodzi - problem tych co kupują 6stke (notabenę też fajne autko).
Powiem jeszcze, że wszystkie testy jakie przeczytałem, zarówno te w gazetach jak i na portalach, opnie ludzi (głównie USA +GB) są bardzo pozytywne. Mazda 3 już zdobywa wiele nagród - jest m.in wśród 7 aut w prestiżowym konkursie "car of the year", w Polsce wygrała w plebiscycie "auto lider" itd. Jakkolwiek na to auto nie spojrzeć, jest to solidny konkurent w swojej klasie - także dla Golfa. Czy lepsze/gorsze od Seata czas pokaże
![Uśmiechnięty :)]()
Gdyby nie silnik TSI i wygląd wnętrza - brał bym pewnie Seata, jakoś nie przekonuje mnie ten cały downsizing...za chwilę będziemy mieli na ulicach auta o pojemności 0.5l i 150KM
![Wink ;)]()