@Lopesjus
Seat:
- nieco mniej komfortowe zawieszenie,
- szare wnętrze i wg. mnie nudny (choć funkcjonalny) kokpit, taki trochę przypominający lata 90te
![Uśmiechnięty :)]()
- stosunkowo mało ASO (w końcu ta marka przymierała u nas),
- podobno szumy wiatru (gdzieś z szyb) przy szybszej jeździe,
- cena - bez rabatu Seat FR zaczyna się od 76500 (122KM), gdzie jeszcze nie ma doliczonego koloru, brak czujników parkowania, bocznej poduszki powietrznej z tyłu., podgrzewanych lusterek czy foteli...Jak to wszystko dodałem to w promocji (-6 tys) z silnikiem 144KM wyszło ponad 80 tys zł. Oczywiście nie do końca można to tak porównywać bo w Seacie dostajemy parę innych ciekawych rzeczy których w maździe nie ma (jak np. zmiana trybu pracy silnika).
Co do miejsca z tyłu nie mogę się do końca zgodzić, siedziałem w obu i w obu było podobnie pod tym względem. Jakość tylnych foteli faktycznie była nieco gorsza w maździe, ale to detal tak naprawdę. Co do przechyłów w zakrętach, owszem są, ale też wszyscy testujący (i ja - bo tez nią jechałem) podkreślają, że mimo to znakomicie trzyma się drogi.
Nie chcę też tu być jakimś mega "mazda fanem". Wybrałem to auto bo minimalnie lepiej od Seata spełniało moje kryteria. Seat był drugi w kolejce i naprawdę nie wiele brakowało...
![Uśmiechnięty :)]()