Jakie okulary przeciwsłoneczne?

19 Sie 2010, 02:23

Za 15-30zł. to kupisz najwyżej atrapę okularów bo inaczej tego nazwać nie można. Będą to po prostu przyciemnione szkiełka z oprawkami...
Jak chcesz dobre i tanie okulary to polecę Ci markę Solano. W cenie poniżej 200zł. powinieneś bez problemów wybrać ciekawy model w salonie optycznym. Na Allegro pewnie będzie taniej, nie miałbym jednak zaufania przy zakupie okularów przeciwsłonecznych na Allegro - mogą się trafić podróbki.
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

19 Wrz 2011, 11:24

Witam,

Ja znalazłam okulary: [link do oferty na Allegro wygasł]

Co o nich myślicie ? Chyba nie są takie złe ? Proszęęęęę o radę :)
goss
Obserwowany

Auto: honda

05 Lut 2013, 15:21

Witam!
właśnie dziś trafiłam na te posty i wasze pytanie. Ja kupiłam sobie super eleganckie okularki z polaryzacją, które są doskonałe. Nic nie oślepia a kupiłam w sklepie prze internet , każdy znajdzie coś dla siebie tyle okularów i wzorów ale i tak najważniejsza polaryzacja. Mój mąż kupił tam okulary do jazdy w nocy i tez jest zadowolony:) miłych zakupów:)
sylwia192
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 10 1994
Auto: bmw 7 e38
Paliwo: Benzyna

06 Lut 2013, 12:00

Archeo ... :angry: :x
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

06 Lut 2013, 14:07

a strona na której kupiłam to http:xxxxxxxxxxxxxx.pl
sylwia192
Nowicjusz

07 Lut 2013, 10:48

sylwia192 napisał(a):Mój mąż kupił tam okulary do jazdy w nocy i tez jest zadowolony

Ja tam nie widzę okularów do jazdy w nocy- jakieś szczegóły ??
Czy to Twój sklep ?? Reklama jest w zasadzie zakazana na forum - najlepiej zapytać admina o zgodę - na razie link usuwam..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Lut 2013, 12:31

Okulary do jazdy w nocy są takie rozjaśniające i jak by to był mój sklep to bym go nie reklamowała na forum , bo są lepsze rekalmy
Pozdrawiam
sylwia192
Nowicjusz

07 Lut 2013, 12:40

sylwia192 napisał(a):Okulary do jazdy w nocy są takie rozjaśniające

Rozumiem, ale przeglądając ten sklep w ofercie nie widzę typowych "dla kierowców" a szukam takich pewnych, a nie z alledrogo.. Pytam więc o dokładny namiar ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Sty 2017, 10:12

Dla mnie używanie okularów słonecznych w czasie jazdy to obowiązek. W innym razie nie widzę nic poza białą plama a to przecież niedopuszczalne. Używam takich okularów też poza samochodem, ale w tym samym celu - żeby coś jednak widzieć.

W ogóle okulary przeciwsłoneczne wyglądają świetnie i dodają pewnego uroku, zwłaszcza latem.
Motosan
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 11 07 2007
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Audi A6

04 Maj 2018, 08:46

Nowe okulary które teraz najczęściej noszę robili mi w Oko Design i nie narzekam. Dobra jakość, wygodne soczewki polaryzacyjne, zauszniki układają się komfortowo, nie mam uwag. Dobrze, konkretnie doradzają, mają indywidualne podejście, robią na miejscu badania, także obsługa dość wszechstronna. Cała lista soczewek i powłok jakie stosują jest na ich stronie oko-design.com.
karollinetty
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1989
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Audi A4 B7
Typ: Sedan/Limuzyna

06 Lip 2018, 13:36

Jeśli chcesz kupić naprawdę dobry produkt - sprawdź markę Tom Ford. Okulary tej firmy są świetne.
Ostatnio edytowany przez Kao, 30 Sie 2018, 22:45, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
ruda2114
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 18 10 2007
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Galaxy
Silnik: 2,0
Typ: Van
Rok produkcji: 2001

25 Lip 2019, 14:43

Nie zgadzam się z tezą, że tanie okulary przeciwsłoneczne są nic nie warte. Polecam zapoznanie się z wynikami badań laboratoriów fotometrycznych. Jasno z tych testów wynika, że zarówno markowe drogie okulary jak i tanie z sieciówek za 20 zł filtrują najbardziej szkodliwe promienie o długości fali do 400 nm, tak więc są tak samo skuteczne. Główna różnica w okularach dotyczy jakości ich wykonania i dokładności spasowania poszczególnych części. Do zakupu polecam marki PolarZONE. W cenie 50-60 zł można dostać dobrze wykonanie okulary wraz z soczewkami z filtrem UV 400 oraz polaryzacją. Sama posiadam dwa modele kocich oczu, jedne pilotki oraz jedne okulary sportowe.
Ostatnio edytowany przez Kao, 25 Lip 2019, 16:51, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin IV.4.e
młodajulka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: KIA Stinger
Silnik: 3.3T V6
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2019

23 Wrz 2019, 17:51

Wykalkulowałem sobie, że skoro okulary za 30 czy 60 złotych rozlatują się po paru dniach albo są porysowane, to jednoznacznie opłaca mi się kupić jedne porządne, droższe okulary i nosić je przez wiele sezonów niż kupować tandetę. Na wiosnę zamówiłem okulary przeciwsłoneczne Ray Ban RJ9061S za 249,00 zł. są eleganckie i modne tak że jak na taki sklep z markowymi okularami, to cena jest naprawdę w porządku. Jakość oczywiście też. Warto wydać więcej na dobre okulary i czuć się komfortowo.
Robcik
Nowicjusz

Auto: audi
Paliwo: Diesel

25 Lut 2020, 13:18

Polecam okulary z polaryzacją. Okulary takie są wygodniejsze oraz bezpieczniejsze podczas jazdy. Chciałbym tutaj zacznaczyć jednak, ze okulary takie musza trochę kosztować i raczej nie znajdziecie ich w promocjach w popularnych sieciówkach ( noszenie takich tanich okularów bywa niebezpieczne bo nie maja odpowiednich filtrow chroniących oczy).
Okularów polecam szukać w dobrych salonach optycznych. Mają niezłe promocje obecnie.
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

03 Cze 2020, 14:41

Panowie czy Waszym zdaniem warto jest inwestować w droższe okulary przeciwsłoneczne https://trendyopticians.pl/okulary-przeciwsloneczne/produkty? ? Mianowicie chcę sobie kupic nowe bo stare już raczej do niczego sie nie nadają. Do niedawna kupowałem raczej tańsze, przyznam, ze kusiła mnie czesto promocja i kupowałem. Jednak ostatnio przy okazji dobierania soczewek rozmawiałem z moim optykiem i ten powiedział mi ze noszenie takich tanich okularów bezpieczne nie jest. Chodzi tutaj o soczewki, które nie maja odpowiedniego filtra bo przy takich tanich okularach raczej dobre być nie mogą.
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004