Jakie opony 205/70 R15?

10 Cze 2015, 23:39

Witam, szukam zimówek do CRV 2002r. Tylko i wyłącznie asfalt. Felgi stalowe mam 15", oryginał był taki jak w tytule. Może coś takiego?

[link do oferty na Allegro wygasł]
runForestRun
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna

16 Cze 2015, 11:43

Do zimy kilka miesięcy :)
Rozumiem, że chcesz zaoszczędzić kupując opony zimowe w czerwcu? :)
Rozmiar trochę nietypowy, ale jak wejdziesz na motointegrator to tam masz opony Hankook RS W442 po około 278 zł za sztukę. Są to wprawdzie opony średniej klasy, ale wg mnie w tym przedziale cenowym to jedna z lepszych opcji. Dobrze się sprawują zarówno na suchej jak i mokrej nawierzchni.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

16 Cze 2015, 14:38

zachary napisał(a):Rozmiar trochę nietypowy,

rozmiar jak najbardziej typowy :ok:
z opon do wyboru w tym rozmiarze jest wiele :ok:
od nexenów przez interstae, BFG, brigestony itd itp ;)
Yokohama geolandar to całkiem dobra opona :ok: trochę gęstszy jest Brigestone ale też i ciut droższy (około 400 za oponkę)
jak postawisz na BFG winter slalom KSI masz 5 lat gwarancji (w odróżnieniu od większości producentów którzy dają 2-3 lata)
z tańszych przyzwoitych opon jeszcze NEXEN WIN-SUV można dorwać coś koło 300 pln

a co do samych opon, jeśli jeździsz nawet okazjonalnie za granice pamiętaj że oprócz nazwy muszą mieć nadruk śnieżynki oprócz napisu M+S Zdjęcie
za brak można niestety wrócić na lawecie z zagranicy a to tanie nie jest
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hamowanie awaryjnie na zakręcie
    Jak hamować awaryjnie na łuku? Prawidłowe pokonanie zakrętu wymaga od kierowcy oceny stanu nawierzchni, dobrania optymalnej prędkości oraz obrania odpowiedniego toru jazdy. Łuk jest niebezpiecznym miejscem hamowania awaryjnego, ...