Jakie opony 205/70 R15?

10 Cze 2015, 22:39

Witam, szukam zimówek do CRV 2002r. Tylko i wyłącznie asfalt. Felgi stalowe mam 15", oryginał był taki jak w tytule. Może coś takiego?

[link do oferty na Allegro wygasł]
runForestRun
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna

16 Cze 2015, 10:43

Do zimy kilka miesięcy :)
Rozumiem, że chcesz zaoszczędzić kupując opony zimowe w czerwcu? :)
Rozmiar trochę nietypowy, ale jak wejdziesz na motointegrator to tam masz opony Hankook RS W442 po około 278 zł za sztukę. Są to wprawdzie opony średniej klasy, ale wg mnie w tym przedziale cenowym to jedna z lepszych opcji. Dobrze się sprawują zarówno na suchej jak i mokrej nawierzchni.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

16 Cze 2015, 13:38

zachary napisał(a):Rozmiar trochę nietypowy,

rozmiar jak najbardziej typowy :ok:
z opon do wyboru w tym rozmiarze jest wiele :ok:
od nexenów przez interstae, BFG, brigestony itd itp ;)
Yokohama geolandar to całkiem dobra opona :ok: trochę gęstszy jest Brigestone ale też i ciut droższy (około 400 za oponkę)
jak postawisz na BFG winter slalom KSI masz 5 lat gwarancji (w odróżnieniu od większości producentów którzy dają 2-3 lata)
z tańszych przyzwoitych opon jeszcze NEXEN WIN-SUV można dorwać coś koło 300 pln

a co do samych opon, jeśli jeździsz nawet okazjonalnie za granice pamiętaj że oprócz nazwy muszą mieć nadruk śnieżynki oprócz napisu M+S Zdjęcie
za brak można niestety wrócić na lawecie z zagranicy a to tanie nie jest
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ogniwa paliwowe Toyoty zasilają budynki
    Dążąc do zmniejszenia emisji dwutlenku węgla związanej z działaniem firmy, Toyota uzupełniła system zasilania zakładu Honsha w prefekturze Aichi o pionierskie rozwiązanie wykorzystujące stacjonarne wodorowe ogniwa paliwowe. ...