Jakie opony letnie do Peugeot 206?

14 Mar 2021, 10:06

Jakie opony letnie kupić do Peugeota 206? Myślałem żeby kupić dwie nowe i dwie bieżnikowane (albo używane w dobrym stanie) . Autem jeżdżę ok. 500-700 km tygodniowo. Chciałbym żeby było dobre ale nie jakoś bardzo drogie ale też nie najtańsze. Mógłby mi ktoś doradzić? Do poprzedniego auta kupowałem używki ale też i jeździłem dużo dużo mniej. Rozmiar to 195/55 R15
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Mar 2021, 11:53

Przy twoich przebiegach to lepiej kupić nowe opony. Co do marki opon, to szczerze pisząc, musisz chyba sam wybrać, czytając testy opon. Każdy doradzi ci coś innego. Ja mam np. w jednym Nexeny, w drugim Kleberki, w trzecim Daytony, w czwartym już nie pamiętam. Tyle, że są to całoroczne. I na wszystkich jeździ się całkiem dobrze. Każdy ci zaproponuje coś innego, a oprócz tego co jeden ci zaproponuje, to drugi odradzi...
Ze swojej strony nie polecam w żadnym przypadku Dębic.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy układ kontroli trakcji z BMW i3s
    BMW i3 wyznacza na świecie standardy radości z jazdy w samochodzie elektrycznych. To zasługa nie tylko zwiększonej mocy silnika w nowym BMW i3s, ale też innowacyjnego układu kontroli trakcji specjalnie dostosowanego do dynamicznej ...