REKLAMA
planujesz dętki?Jogi4x4 napisał(a):A z jakim ciśnieniem można jeździć na takich Fdimkach?
jeśli tak to 0,5-07 jak nie to 1,2-1,4 oczywiście w terenie na asfalcie jak stryjenka woli ale 2,2 to minimum
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
planujesz dętki?Jogi4x4 napisał(a):A z jakim ciśnieniem można jeździć na takich Fdimkach?
BRODATY napisał(a):Ja mam podobny problem o którym już kiedyś wspominałem. Chcę wstawić 31/10,5/15" do swojego terrano i nie wiem czy on sobie z tym poradzi. Na drodze i tak nie grzeszy dynamiką ale w terenie, w błotku lub piachu to już nie jestem pewien czy da radę.
BRODATY napisał(a):No to świetnie A jak z upychaniem gum 31"? Bo jeśli się da to wolałbym nie podcinać nadkoli. A jak z felgami? Mogą być standardowe czy trzeba dać z innym odsadzeniem?
chudson5 napisał(a):Felgi w zależności od szerokości opony standardowo powinny być o 2 cale węższe niż opona
Osadzenie też jest zależne od tego jaką felgę masz.
Są felgi węższe od środka a szersze na zewnątrz. Lepiej przymierzyć czy koło o nic nie trze.
do terranochudson5 napisał(a):Kumpel wsadził opony 37x12,5 bez podcinania nadkoli
Teoretycznie da się z mega body liftem i zawiechą mocno wywaloną w górę ale nie uwierzę że że nawet troche nie są podcięte szczególnie przy 37" calach. U nas jedno takie Terrano jeździchudson5 napisał(a):[Kumpel wsadził opony 37x12,5 bez podcinania nadkoli ale jego autko ma 255cm wysokości.