Jakie oszczędne auto z paką 5-osobowe?

26 Gru 2011, 21:06

Witam. Potrzebuję samochód maksymalnie oszczędny w użytkowaniu to znaczy zarówno paliwo jak i ewentualne naprawy. Dysponuję kwotą 5 tysięcy złotych na sam samochód, lecz im tańszy tym lepszy. Chciałbym aby było to coś typu vw caddy. Potrzebna paka i 4-5 miejsc siedzących. Proszę o pomoc i konkretne argumenty
anti95
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

26 Gru 2011, 21:45

A może by tak Opel Omega B?Duże,obszerne auto,5osób spokojnie przewieziesz i jeszcze troche bagażu z tyłu wrzucisz.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bo z takim Caddym w tych pieniądzach może być ciężko.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

26 Gru 2011, 23:44

No faktycznie z takimi Caddy czy Kangoo może być ciężko ale można sie pokusić o Opla Combo.
Omega też nie głupia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Gru 2011, 01:20

rozumiem, że kwota 5tysięcy mocno ogranicza pole manewru. Samochód musi miec pakę i przynajmniej 4 miejsca. Combo jest jednym z moich typów, tylko która wersja najmniej awaryjna i najbardziej ekonomiczna?
anti95
Obserwowany

28 Gru 2011, 08:18

To Combo z linku to trup pewnie jak chodzi o silnik czy zawias, fotel kierowcy pewnie przetarty bo ma pokrowiec, kierownica tez wytarta mocno musiala byc bo obszyta skora jest dodatkowo.
Czimi
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI

28 Gru 2011, 09:19

Podałem go tylko jako przykład żeby autor tematu nie musiał szukać jak to wygląda,zresztą jak tak patrzyłem to strasznie ciężko znaleść Combo 4-5osobowe.
Przypomniało mi sie jeszcze jedno auto ktore znajdziesz w tych pieniądzach ale będzie większe od Combo czy Caddy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Arrinera Hussarya - fakty i mity
    Pierwszy polski supersamochód, Arrinera Hussarya, dumnie nosi nazwę nawiązującą do bohaterskich momentów naszej historii. Jednocześnie budzi wiele kontrowersji i wzbudza rozpalone dyskusje na internetowych forach. ...

28 Gru 2011, 11:14

No ale i tak kazde Combo za taka kase bedzie w stanie proszacym sie o spory wklad finansowy w nie jak to ma jezdzic dalej. Bo nie wierze ze autko tej klasy co ma nabite 500k km ma silnik czy zawieszenie w takim stanie ze tym mozna spokojnie jezdzic bez wkladu finansowego. Tym bardziej ze to nie jest typowy dostawczak, tylko tak naprawde Corsa B a paka z tylu, autko przeznaczone to jazdy po miescie glownie, a nie pokonywania jakis wiekszych dystansow itp.

Lublin za 4-5k zl to tez bedzie parch, jak juz kupowac zloma, to nie wiem czy nie lepiej Renault Rapid za jakies 2-3k zl i wlozyc w nie z 1-2k zl zeby tym sie dalo jezdzic rok czy dwa bez wiekszych problemow. Tylko nie wiem czy Rapid w ogole sa 5 os. Jakiegos zgnitego Transita tez by znalazl z kanapa z tylu.
Czimi
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI

28 Gru 2011, 12:11

Nie zgodze sie,u nas na warsztacie był Lublin typowo do ciężkich zadań,rok bodajże 99,jak był sprzedawany miał na blacie 269tys.km i o dziwo był w db kondycji,jedynym minusem było to że powoli zaczeła wychodzić rdza no i wiadomo tu i tam jakieś rysy,wgniotki itp.,został sprzedany za 4500zł a kupił go koleś do tyrania na budowe.
Więc za 5tysięcy da sie spokojnie kupić Lublina do jazdy.

Transita owszem by kupił ale zgniluch to będzie straszny.

Mi do głowy przychodzi jeszcze Nissan Vanette ale nie znam opini na jego temat.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003