Samochód do 5000zł.

27 Gru 2011, 20:00

Witam wszystkich serdecznie,
na wstępie napiszę, że przejrzałem inne wątki tego typu lecz były tam wymagane nieco inne parametry pojazdu niż takie o które mi chodzi.
Przechodząc jednak do sedna tematu to chodzi mi o samochód oszczędny, musi mało palić czyli silnik tak do 1.2l będzie chyba ok. Jakby było to coś w granicach 5-6l/100km to byłoby miło. Najrozsądniejszym w tym przypadku paliwem wydaje mi się benzyna. Jeśli chodzi o przebieg i rocznik to raczej ciężko mi tutaj wypisać jakiekolwiek wytyczne bo za tę kwotę wiem, że i tak ciężko będzie upolować coś godnego. Co do marki to nie mam faworyta (byle nie był to typowo damski samochód) ;-) Jedynie mogę napisać, że najbardziej odpowiadają mi sedany, na drugim miejscu hatchback, a najmniej mnie urzekają kombi.
Będę bardzo wdzięczny za jakieś sensowne porady, propozycje, wskazówki etc. :-)

Znalazłem taką ofertę
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co sądzicie o tej Corsie?

Z góry dziękuję,
Pozdrawiam.
Łukasz0906
Obserwowany

27 Gru 2011, 23:40

Osobiście szukałbym Corsy 1.4,dużo mocniejsza a spalanie praktycznie to samo.
Corsa z linku ładna ale jak ona ma 50tys.km to ja jestem św.Mikołaj :lol:
A może tak Seicento?
[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

27 Gru 2011, 23:46

Auto godne uwagi :) Jednak ze względu na ceny benzyny i spalanie takich małolitrażowych samochodów w mieście polecam kupić coś w gazie...

Moim zdaniem: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jest sensowniejszym rozwiązaniem ;)
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

28 Gru 2011, 00:19

Seicento faktycznie ładne i jeżeli opis jest napisany szczerze to autko naprawdę fajne. Punto jakoś do mnie nie przemawia, ale mimo wszystko dziękuję za posty :-)
Seicento wymaga dokładniejszych oględzin, mimo to proszę o dalsze kontynuowanie tematu. Może ktoś ma inne propozycje, chętnie poczytam :-)
Pewnie wszyscy to już i tak wiedzą jednak dla świętego spokoju napiszę, że istotny jest dla mnie ważny przegląd, oc oraz w miarę możliwości rachunki za wymieniane części itp.

Pozdrawiam!
Łukasz0906
Obserwowany

28 Gru 2011, 09:12

To Seicento z linku sprzedaje jeden z userów forum 126p gdzie jestem zarejestrowany :mrgreen:
Z innych propozycji to może VW Polo III?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ma jeszcze czarne blachy a więc cała historia auta będzie znana.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Gru 2011, 12:16

Też jestem za Polo,większy jest od Seicento,silniki dynamiczniejsze i wogóle jakoś lepiej wykonany.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003