Jakie radio do Forda Focus'a C-Max z 2005 roku

23 Gru 2019, 20:51

Witam, chciałem wymienic sobie oryginalne radio forda, na jakies z panelem dotykowym, problem w tym ze kompletnie nie znam się na tym i nie chce się przejechać. Samochód to Ford Focus C-Max z 2005 roku, zalezy mi na tym aby nie trzebało nic przerabiac w samochodzie, oraz aby radio bylo kompatybilne z sterowaniem z kierwonicy, licze na pomoc :)
sahama
Obserwowany

27 Gru 2019, 14:40

sahama napisał(a):zalezy mi na tym aby nie trzebało nic przerabiac w samochodzie, oraz aby radio bylo kompatybilne z sterowaniem z kierwonicy
Musisz znaleźć takie plug&play wtedy wystarczy odłączyć stare i w jego miejsce podłączyć nowe. Sterowanie z kierownicy jest możliwe przez dodatkowy moduł CANBUS który często nie jest załączony w takich zestawach i trzeba to sprawdzić. Tu masz komplet który raczej z tego co widzę ma wszystko [link do oferty na Allegro wygasł] dodatkowo sporo pamięci bo aż 4GB RAMu powinno pozwolić na naprawdę sprawną i bezproblemową obsługę.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

20 lat na podium – Toyota Camry w USA
    Toyota Camry, choć jest japońskim samochodem, bardzo silnie kojarzy się z Ameryką. Nie tylko dlatego, że jest sporym sedanem, czyli typem auta, które Amerykanie lubią najbardziej. Camry to absolutny amerykański bestseller, ...
    Lexus IS Sriracha Red ze złocistymi płatkami
    Z okazji amerykańskiej premiery nowej wersji sedana IS, Lexus przygotował wyjątkowo pikantną stylizację tego modelu, w żartobliwy sposób nawiązującą do jednej z najostrzejszych odmian sosu chili. Auto prezentowane ...