Witam
Teraz to co mogę pomóc. Jestem z Gliwic,mam 2 Astry H i wydaje mi się, że spore doświadczenie w tym temacie.
Sprawdziłem sobie te aukcje na allegro. Pioneer daje gwarancje tego, że będzie naprawdę 4x50W, wzmacniacz ok. miałem coś podobnego w moim poprzednim aucie. Nie wiem czy wiesz, że twoje auto odsługuje w wersji z CD30MP3 5+1 głośników, czyli Pioneer nie obsłuży ci tego środkowego głośnika
![Smutny :(]()
( wyjście na subwoofer jest tylko na wzmacniacz przez RCA, na tej aukcji nie ma modułu CANBUS, jest on niezbędny aby po pierwsze chodziło sterowanie z kierownicy. Poza tym radio nie obsługuje BC czyli komputera pokładowego. W przypadku braku BC, nie będzie możliwe ustawienie godziny w wyświetlaczu głównym, oraz korzystanie z komputera bez can bus, no chyba, że nie masz w swoim aucie komputera, oraz masz wyświetlacz 2-linijkowy TID wtedy to nie będzie miało znaczenia, ale jeśli to wersja z 2010 roku i jeszcze limitowana to zapewne nie.
Teraz info dla ciebie jeśli chcesz wymienić sobie to radiem sam to w tym wypadku wystarczy wyciągnąć stare i włożyć nowe, nie powinno być problemu.
Nie wiem jaki masz typ wyświetlacza w aucie TID BID GID CID?
Jeśli chodzi o wymianę na fabryczne żeby lepiej grało to tylko CD40 OPERA tylko musi być wylogowane i jeszcze dostępne. Jeśli chcesz z navi to najlepiej DV90 NAVI tylko trzeba mieć GID lub CID, wiec albo w parze z wyświetlaczem lub wylogowane - i tak trzeba programować Techem 2.
Ja osobiście wymieniłem w jednym aucie z wyświetlaczem kolorowym CID + CD70NAVI, natomiast w drugim na CID+ stacje multimedialną z wbudowanym wzmacniaczem mosfeet
z tym .ze ta stacja ma wbudowane dodatkowo na plus od tego pioneera nawigacje, DVD, tuner TV, i oczywiście odtwarzanie filmów i koncertow w divix i hd, microSD i oczywiście obsługę CANBUS - BC, obsługę kamerki cofania, dodatkowo 7 calowy dotykowy kolorowy LCD.
Osobiście rozważał bym zakup czegoś takiego
![Uśmiechnięty :)]()
)
http://www.audiopro.com.pl/index.php?p7 ... opel-astraZ tego co pamiętam to wszystko powinno działać.
Jedynie jak byś wymieniał na fabryczne to potrzebne będzie wylogowanie techem 2.
pozdrawiam
przemoco