Jakie reflektory proponujecie na dach? - Jeep Grand Cherokee

16 Lut 2011, 21:40

Jakie reflektory proponujecie na dach? Mam na myśli dwa dalekosiężne i dwa robocze. Może być taki zestawik? Czy proponujecie coś innego?
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 17 Lut 2011, 01:18, edytowano w sumie 1 raz
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

16 Lut 2011, 22:14

taki zestaw jest najlepszy.
tylko po co Ci to wszystko? przecież nie będziesz upalał auta w terenie i nigdy nie będziesz korzystał z tych wszystkich gadżetów!

do tego modelu auta nikt raczej nie robi bajerów.. chyba skazany jesteś na serwis.
polecam Autotrapera z Łodzi
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
0

17 Lut 2011, 08:43

a będziesz to używał w terenie??
jak nie to nie ma to najmniejszego sensu :mrgreen:
2 p.mgielne na gril i to wystarcza zupełnie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
0

17 Lut 2011, 10:36

a jak zamontować reflektory na dachu jak nie mam relingów ani żadnych pałąków czy bagażnika tylko płąski dach?? może jakaś podpowiedź ???
no to w błotko.....
kris_&N
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iława
0

17 Lut 2011, 10:47

do dżipów są takie specjalne nakłądki z tworzywa na dach :wink:
o cene nie pytaj, ASO :mrgreen:
do innego? zależy czy masz rynienki czy nie, jeśli masz to kupujesz łapki do najprostszego bagażnika z rynienkami i montujesz sobie pałąk, jeśli masz miejsca na relingi możesz kombinować pałąk na nich (dorobić odpowiednie mocowanie nie jest tak trudno)
ale.. lampy na dachu mają kilka wad,
szumią podczas jazdy (dość mocno)
w lesie narażone są na uszkodzenia (gałęzie)
no i żeby to miało sens i nie świeciło po szybie/masce i nie oślepiało nas musi być to zamontowane przynajmniej 0,5 metra od krawędzi dachu
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
0

17 Lut 2011, 16:25

Karson napisał(a):tylko po co Ci to wszystko? przecież nie będziesz upalał auta w terenie i nigdy nie będziesz korzystał z tych wszystkich gadżetów!

A dlaczego nie :?:
Przeciez gdybym nie zamierzał tego robić, to przecież nie montowałbym tego....

pocieszny napisał(a):2 p.mgielne na gril i to wystarcza zupełnie

A co mi dadzą 2 p/m na grilu? A i tak to niezgodne z przepisami - z przodu mają być tylko 2 p/m i to o wiele niżej niż grill. Natomiast dalekosiezne i robocze bedą zgodne z przepisami. Oczywiście pod warunkiem prawidłowego podłączenia.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi i-MiEV dla Uniwersytetu Południowej Kalifornii
    Firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) współpracuje z Uniwersytetem Południowej Kalifornii (USC) oraz należącą do tej szacownej uczelni Viterbi School of Engineering, tworząc w kampusie projekt "żywego laboratorium" ...

17 Lut 2011, 17:14

A dlaczego p/m na wysokości lamp jest niezgodne z przepisami? Mercedes W201 i W124 mają p/m w miejscu gdzie każde inne auto ma dalekosiężne w standardowej lampie.
Ja mam 2x dalekosiężna Hella w orurowaniu i świeci pięknie, szczególnie w nocy w lesie, ale na drodze też jest ok.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

17 Lut 2011, 18:54

a gdzie Ty chcesz jeździć żeby wincha używać? albo światełek?
w opony zainwestuj i okaże się, że auto zmieni się nie do poznania! ale jest to kosztem komfortu na czarnym!
jak już kupisz wyciągarkę, nie zapomnij o taśmie 1,5m. taśmą owija się drzewo jak jest potrzeba używania wincha. zapinanie liny bezpośrednio na drzewie to zbrodnia..
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

17 Lut 2011, 20:23

I jeszcze jakiś zielony ekolog się przykuje łańcuchem do Jeepa :mrgreen: A w niektórych firmach nie jest tak że jeśli zakładają windę i zderzak do samonośki to dają gwarancjętylko np. do 12000lbs uciągu bo przy większych windach może płyta opuścić auto?
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

17 Lut 2011, 22:26

nie słyszałem
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

18 Lut 2011, 10:16

Jogi4x4 - światła p/m mają swoją definicję i jest jasno określona ich liczba oraz na jakiej wysokości mogą się znajdować. Nie wiem na jakiej wysokości są w Mercedesie o którym wspomniałeś, bo nigdy mnie to nie interesowało i nie mierzyłem tego. Nie będę się rozpisywał w tym temacie jak w poprzedniech, bo już wszystko wiadomo - nowych, początkujących nie lubicie i ich grzecznie z forum wypraszacie. Tak więc ja z tego powodu uważam temat za wyczerpany i zamykam. Reszta jak w poprzednich dwóch tematch. Dzięki za pomoc.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

0

18 Lut 2011, 10:30

dżizas.. Albert, co Ty gadasz?! Nikt tu nie jest gnojony, ani zbywany. Każdy może liczyć na pomoc ludzi, fachową poradę czy sugestię. swiadczy o tym mnogość tematów i podziękowań ludzi zielonych czy początkujących w offroadzie.
Ale jakie pytanie, taka odpowiedź..
Napisali Ci chłopcy, że WJ nie nadaje się do O-R, tylko do turystyki, a gadżety które chcesz zamontować w tym aucie nijak się będą miały od strony praktycznej. I to prawda! Może nie idzie to w zgodzie z Twoimi planami, ale cóż.. nie każdy pomysł musi być trafiony ;)
Czytaj dokładnie, a nie będziesz pisał takich bzdur:
MotoAlbercik napisał(a):..nowych, początkujących nie lubicie i ich grzecznie z forum wypraszacie..

bo to słowa urażonego chłopca, który się obraża jeśli ktoś ma inne zdanie od jego, a nie miłośnika motoryzacji, za jakiego Cię uważam.

Proponuję Ci założyć takie tematu na wiodącym offroadowym forum.. zobaczysz co znaczy grupa kolegów i do czego jest zdolna..

Temat zamykam ale jeśli będą głosy żeby go otworzyć to otworzę.
Ale tylko po to, żeby może porozmawiać o dodatkowym oświetleniu na samochodach!
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0