Jakie są dobre klocki

26 Lis 2019, 11:52

Klocki najlepiej dobierać razem z tarczami w komplecie wtedy powinny najlepiej współpracować i nie powinniśmy mieć niepokojących odgłosów z układu hamulcowego.

Jeżeli kupujemy same klocki warto zwrócić uwagę na to jakie mieliśmy wcześniej i jeżeli spełniały nasze oczekiwania to dobrze jest zainwestować w taką samą markę.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Lut 2020, 04:42

Jestem w posiadaniu wyniku testu porównania klocków ABE oraz ATE ponad dwukrotnie droższych,auta takie same,no i co? Różnica znikoma.Sam do swego W210 kupiłem klocki DACO(Allegro) ,80 zł z wysyłką,komplet,przód i tył:) Rewelka,nie piszczą,nie pylą,auto świetnie hamuje.Na pewnym Forum też to napisałem,wyśmiano mnie,po roku ktoś napisał,że zamontował DACO i jest zaskoczony miło.Nie zawsze niska cena(w tym wypadku szokująco niska) musi oznaczać niską jakość.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Lut 2020, 15:51

Ja ostatnio zmieniłem z przodu komplet tj. tarcze i klocki na takie firmy zimmermann. Cena była akceptowalna i na takim średnio niższym poziomie za cały komplet. Muszę przyznać że jestem zadowolony.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Lut 2020, 20:47

Mnie to nie dziwi, Zimmermann to specjalista w tworzeniu tych komponentów, klocki, tarcze, to nie jest firma byle jaka podobnie jak Gabriel, amortyzatory.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Gru 2020, 14:27

Dziękuję panowie za liczne odpowiedzi. W 2016 zgodnie z podpowiedziami zakupiłem ATE. Teraz przeżuciłem się na Brecki w 2 samochodach i jestem równie zadowolony, tym bardziej, że są polskie
(a jeśli jest w nich część obcego kapitału to proszę mnie poprawić).
GTR lover
Dido
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 14 02 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4B7
Silnik: 2.7TDI 180PS
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

26 Gru 2020, 17:33

A ja właśnie niedawno założyłem sobie DACO i jestem pozytywnie zaskoczony :)
malmon3
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda CX-3
    Nowy kompaktowy SUV - Mazda CX-3 – debiutuje podczas targów motoryzacyjnych w Los Angeles. CX-3 jest piątym modelem z nowej generacji samochodów Mazdy wyposażonych w technologię SKYACTIV i zaprojektowanych w myśl filozofii ...