Jakie są dodatkowe opłaty przy kupnie samochodu???

25 Sty 2010, 11:42

witam
kupuje samochód i chciałem się dowiedzieć co po zakupie używanego samochodu powinienem zrobić. Chodzi mi o wymienienie i orientacyjną cenę.
Koszt samochodu ok 15 000 zł
Z góry dzięki za odpowiedź
Luko14
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

25 Sty 2010, 11:51

Luko14 napisał(a):witam
kupuje samochód i chciałem się dowiedzieć co po zakupie używanego samochodu powinienem zrobić. Chodzi mi o wymienienie i orientacyjną cenę.
Koszt samochodu ok 15 000 zł
Z góry dzięki za odpowiedź

Wszystko zależy od stanu tego kupionego samochodu.. Jednak komplet który się robi zwykle to:

- rozrząd
- filtry
- płyny

Czasem:

- klocki
- tarcze
- linki ręcznego

Rzadko:

- zawieszenie
- amortyzatory
- sprężyny

Więc ciężko jednoznacznie odpowiedzieć, kupisz padlinę wywalisz 10k zł, kupisz od rodziny zadbanego wywalisz 5zł na nowego WonderBauma.. i to wszystko.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

25 Sty 2010, 13:15

-tuleje
-wachacze
-uszczelki
-świece

to mozna dodac do "czasem"
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

25 Sty 2010, 17:49

jak w postach powyżej. Wcale nie jest powiedziane,ze musisz wymieniac te wszystkie czesci,to zalezy od stanu technicznego auta. Może okazac sie że nic nie trzeba będzie wymieniac,a może wszystko plus poparwki lakiernicze. Naprawde trudno określic cenę.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Autobus Mercedes-Benz Travego dla klubu Legia Warszawa
    Legendarny klub warszawski – Legia Warszawa otrzymał luksusowy autobus turystyczny Mercedes-Benz Travego. Piłkarzom został on po raz pierwszy zaprezentowany 28 stycznia rano, odbierając na lotnisku legionistów ...