Prosze doradzcie tylko z sercem

25 Sty 2010, 00:53

Witam Wszystkich.Prosze doradzcie jakie auto bedzie dobre w cenie do 11tys zl. Szukam auta o formie busa tj.peugeot boxer,opel movano, ren master i podobne . Auto bedzie sluzyc na wiosce w celu worzenia owocow tzn truskawki .Prosze jakie auto bedzie dobre.Dziekuje wszystkim za porade.Pozdrawiam :cry:
jocer5
Nowicjusz

Miejscowość: Polaniec

25 Sty 2010, 06:39

Jako posiadacz i użytkownik polecam VW T4. Znajdziesz za te pieniądze spokojnie z nieśmiertelnym silnikiem 2.4 D AAB i jest to połączenie rozsądnego zużycia paliwa oraz w miarę dobrej jak na te parametry silnika dynamiki.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Sty 2010, 07:43

Tylko mogę potwierdzic słowa kolegi powyżej... Chociaż sam jeżdżę w pracy na codzień wersją VR6 z silnikiem 2,8. Auto bardzo trwałe.
Z pozostałych aut ciężko coś polecic,bo najwięcej zależy od stanu technicznego auta. Gdybym miał kupowac starszego busa,to pomijając już T4,szukałbym starszego Transita.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

25 Sty 2010, 11:13

Ja jak koledzy wyżej VW T4 z silnikiem 2.4D albo jakiś Ford Transit :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Sty 2010, 16:22

Witam, pracowałem w hurtowni farmaceutycznej gdzie akwizytorzy mieli w zasadzie przymus dojechać do apteki na czas i zawsze bez wzgledu na okoliczności i powiem tylko tyle że każdy z nich, który miał więcej towaru do zabrania bazował właśnie na takich VW T4 i nie myśleli o jakiejkolwiek zamianie , co prawda nie wiem jakie oni tam mieli motory pod maską ale wszyscy to auto chwalili.
banado
banado
Nowicjusz

Miejscowość: Bieruń

25 Sty 2010, 16:29

Bo T4 idealnie sie sprawdza jako auto dostawcze do ciężkich zadań.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ustawić prawidłowo lusterka w samochodzie?
    Prawidłowe ustawienie lusterek ma istotny wpływ na bezpieczeństwo – od tego zależy, czy kierowca będzie mógł dokładnie obserwować sytuację na drodze. Ważne, aby w ustawieniu lusterek wykazywać się starannością ...

25 Sty 2010, 16:42

@barol91 ten co podałeś linka to nie był zbytnio dbany tak patrząc po wnętrzu, do tego radziłbym zakupić wersję chociaż w połowie przeszkloną bo zawsze to w razie czegoś dodatkowe 3 miejsca dla pasażerów a masa dopuszczalna towaru się nie zmienia.
Ja mam zarejestrowany na towarowo-osobowy ale cały przeszklony, mogę prawie tonę ładunku załadować po wyjęciu siedzeń bądź 8 osób zabrać na pokład.
Pozdrawiam.

[ Dodano: Pon Sty 25, 2010 15:48 ]
Do tego jest z komisu ten z linka i daję rękę uciąć że ma wycofany licznik.
80% VW T4 z komisów ma wycofane przebiegi, ja jak oglądałem w sumie 7 aut to 5 miało podejrzanie niski przebieg w tym jedno zespawane i to niechlujnie z kilku a sprzedawca zarzekał się na wszystko że bezwypadkowy.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 16:52

Mam w WV LT28 silnik 2,4D i powiem że to jest za mało na ten samochód, bo byle górka i już trzeba katować silnik, żeby przynajmniej miał TD to już by było dobrze, a tak to lipa trochę.
;)
maniuch
Nowicjusz

Miejscowość: z daleka

25 Sty 2010, 16:53

No wiem wiem ale tak patrząc na allegro to wiekszość T4 jest z przebiegami rzędu 200-300tys.km i wiekszość stoi w komisach,co do przebiegu to albo kręcone albo poprostu licznik idzie już drugi raz.
Tutaj jest dość ciekawy ale już bez przebiegu :smile:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 18:02

aj tam patrzycie w T4 na przebieg. Wiadomo nie od dziś że większość tych busów wykorzystywanych jest do "targania" aut z zachodu. Ja T4 robiłem prawie 10tys miesięcznie i nawet mi nie zamarudził, że jest mu źle. Auto doskonale nadaję się do tego typu zadań, więc z przewozem truskawek nie będzie miało najmniejszych problemów. W pełni zgadazam się z kolegami. Znajdź wersję chociaż w połowie oszkloną a i będziesz miał i tak duża pakę i więcej ludu będziesz mógł zabrać nie to co w blaszaku. Fakt jest taki że jednak blaszaki są zdecydowanie tańsze od swoich kolegów.
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łobez

25 Sty 2010, 18:07

Ja ma też bym kupił t4 tylko że tego 3 osobowego całego "blaszaka" :mrgreen:

[ Dodano: Pon Sty 25, 2010 17:08 ]
I nie kupuj Benzyny bo w t4 są daremne ...
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Typ: Sedan/Limuzyna

25 Sty 2010, 18:10

Zgadzam się. Jesli zalezy Ci na solidnosci i oszczędnym spalaniu to bierz VW T4. Auto naprawde nie zawodne,powinienes byc z niego zadowolony.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Sty 2010, 18:11

No najlepszy silnik w T4 to 2.4D ewentualnie 2.5TDI,występuja wersje 1.9TDI ale na te raczej nie patrz bo to są za małe silniki do tego typu auta i potem może byc problem z uciągnięciem pod górke.
Barol
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 18:21

Zależy kto co woli i jak jeździ ale 2.4 D do sprawnego przemieszczania się z towarem wystarcza i nie zauważyłem żeby go brakowało a tym bardziej że trzeba go katować.
Wiadomo że to nie to samo co zwykła osobówka ale jest wystarczający.
Spali ci do 9l/100 z towarem więc nie jest tak źle.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 19:27

Dziekuje wszystkim za rade -a co Wy na takie auta