Jakie samochód mi polecacie na początek

09 Cze 2013, 19:28

a więc za nie długo będę zdawał prawko i myslę nad jakimś samochodem do 2-3 tyś :)myślałem nad fiatem cinquecento akurat ten samochód kupie za jakieś 1.5 tyś jeżeli kupił bym jakieś auto to wiadomo ze chciał bym pojezdzić jakieś 3 lata co mi doradzicie warto brać pod uwagę tego fiat cinquecento lub coś podobnego czy szukać całkiem innej marki
bigos55028
Nowicjusz

Auto: jeszcze nie posaidam

09 Cze 2013, 19:44

A może daewoo tico? Zawsze troszkę więcej miejsca, więcej drzwi i nowszy rocznik.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

09 Cze 2013, 19:54

Ja dzisiaj u mnie na osiedlu widziałem 3 drzwiowe suzuki baleno.. kurde wpadł mi w oko ten wózek, całkiem zgrabnie wygląda. Po przeszperaniu internetu nt. tego auta śmiem stwierdzić, że za 3 tys. to autko jest godne uwagi, nieco tych aut w tej kwocie jest w ogłoszeniach.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

09 Cze 2013, 20:00

Jeździłam cieniaskiem ok 2 lat i to autko było doinwestowane, w tej cenie kupisz 'strupa na głowie' i bez wkładu finansowego nie dojezdzisz 3 lat ;) z ręką na sercu powiem Ci że cienias co kosztował niecałe 2tys po liftingu by nadawał się do jazdy po podsumowaniu wszystkich rachunków wyniósł mnie 5tys z naprawami w pierwszym roku, potem doszły bieżące naprawy detali - wiatrak chłodnicy, nawiew i elektryka i znów 1200zl :) musisz liczyć się z tym, że mechanicy rzadko naprawiają cieniasy, części są tanie, ale na tych ze szrotu długo nie pojeździsz. Ją miałam wersję z 1996 bez wspomagania, na wtrysk i znam się na cieniasach, w razie pytań wiesz do kogo się zgłosić :)
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 13 05 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: audi
Silnik: 1,6
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

09 Cze 2013, 20:09

Cienias nie nadaje się na pierwsze auto, zbyt wypadkowe, to tylko pudełko, w którym nic ciebie nie chroni brak poduszek itd. po pierwsze jest lekkie i mimo, że silnik - 900, to paliwozerne w jeździe mieszanej spalal mi 6-8l/100km, w zimę za wesoło nie było, taka jazda po lodzie, trzeba mieć uścisk kowala by utrzymać kierownicę, która wywija w lewo i w prawo, z góry szybko się rozpędza, warto hamować za wczasu nie w zakrętach bo wpadnie się w poślizg, widoczność i ogrzewanie ok, ale w lato to uparujesz się, kierownicą trudno się skręca, ale potem jak wyczujesz autko będziesz ok.
Spróbuj autko ze wspomaganiem kierownicy zobacz seicento :)
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Cze 2013, 20:10

Cienias nie nadaje się na pierwsze auto, zbyt wypadkowe, to tylko pudełko, w którym nic ciebie nie chroni brak poduszek itd. po pierwsze jest lekkie i mimo, że silnik - 900, to paliwozerne w jeździe mieszanej spalal mi 6-8l/100km, w zimę za wesoło nie było, taka jazda po lodzie, trzeba mieć uścisk kowala by utrzymać kierownicę, która wywija w lewo i w prawo, z góry szybko się rozpędza, warto hamować za wczasu nie w zakrętach bo wpadnie się w poślizg, widoczność i ogrzewanie ok, ale w lato to uparujesz się, kierownicą trudno się skręca, ale potem jak wyczujesz autko będziesz ok.
Spróbuj autko ze wspomaganiem kierownicy zobacz seicento :)
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Podsumowanie i wyniki Night Power 2016
    Kolejna impreza przygotowana przez Night Power już za nami. Organizatorzy tym razem przygotowali więcej atrakcji niż to było w latach ubiegłych, mogliśmy oglądać wyścigi na 1/8 mili które zostały zorganizowane na ulicy ...

09 Cze 2013, 21:52

Kolega ma troche mało funduszy na Seicento niestety.
Ja od siebie zaproponuje Polo II po liftingu,miałem okazje takim jeżdzić (silnik 1.3 z oryginalnym przebiegiem coś ponad 500tys - już nie pamiętam ile dokładnie i szedł jak burza).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012