Pierwszy samochód

08 Cze 2013, 21:17

Witam
Przez całe życie czekam na zakup swojego pierwszego auta i już niedługo to nastąpi. Szukam sportowego hatchbacka, który będzie dawał frajdę z jazdy i nieco się wyróżniał wśród innych, dlatego wszelkie Golfy, A3 i inne popularne wozy nie wchodzą w grę. Ogólnie interesują mnie japońskie samochody, ale zwrócę uwagę także na inne. Byle nie był zbyt stary (najlepiej około 2003). Zależy mi na dobrym przyspieszeniu, więc nie może być zbyt cięzki. Silnik co najmniej 100KM, spalanie do ok. 8l. Budżet wynosi 20 tys. ale nie pogardzę samochodem za 10k. Czekam na propozycje :)
ruta1234
Obserwowany

Auto: Nie mam

09 Cze 2013, 12:16

Rzadko spotykana wersja Yarisa.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Cze 2013, 21:03

Yaris to typowo kobiecy samochód, wstyd byłoby mi tym jeżdzić. Zastanawaim się nad Civiciem VII generacji, Rovery są też ciekawe (albo MG ZR). Jakieś opinie?
ruta1234
Obserwowany

Auto: Nie mam

09 Cze 2013, 21:38

A myślałeś o Colcie CZT 150KM w serii po programie 180KM po mikro modach 220KM i 300Nm

Masz uturbioną frajdę, prawdziwy sleeper, masa 990kg MIVEC (EVO9).
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

09 Cze 2013, 21:53

Czy ja wiem czy takie kobiece,u mnie na dzielnicy jest taki Yaris,niby ma go kobieta a często jeżdzi nim jej mąż.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak czytać etykietę na oponach?
    Etykieta opony jest cechą opon pojazdów mechanicznych. Producenci opon dla samochodów osobowych, lekkich i ciężkich samochodów ciężarowych, od listopada 2012 zobowiązani są do podania na naklejce lub ...