Jakie sportowe auto do 12 tys. ?

03 Wrz 2011, 14:47

Podsumowując bmw e36 328i vs. prelude
Zalety prelude:
- oryginalny, sportowy wygląd
- auto mało spotykane, nie oklepane tak jak bmw
- Lepsza trakcja w zakrętach
- wysokoobrotowy silnik stworzony do agresywnej jazdy
- niższe spalanie w mieście i w cyklu mieszanym niz w bmw
- wysoka niezawodność
- lepsza opinia o marce
- rozbudowane możliwości tuningu, swapy itd.
Zalety bmw
- lepiej, bardziej luksusowo wykończone wnętrze
- RWD
- bardzo oszczędny silnik w trasie
- Mocny dół silnika, ważne przy spokojnej jeździe
- ładna praca i dźwięk silnika r6
- duża ilość używanych częśći na rynku
kosior898
Początkujący

Miejscowość: Leżajsk

03 Wrz 2011, 16:54

prelude IV generacji ma nieładny środek ale zobacz sobie prelude V albo eclipse 1g albo 2g tu są ładne środki.A może ford probe 2.5 V6 tez fajne autko
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo bmw taką bym przyjoł
[link do oferty na Allegro wygasł]
wszystkie zaprezentowane modele przez kosiora,przezemnie i lukavanduta są dobre tylko wszystko zależy od autora postu :mrgreen:
Samsung002
Nowicjusz

03 Wrz 2011, 20:47

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
to też dość ciekawe auto, ale swoją drogą ta lepiej mi się podoba: [link do oferty na Allegro wygasł]
P.S. to bmw daje radę: [link do oferty na Allegro wygasł]
kosior898
Początkujący

Miejscowość: Leżajsk

03 Wrz 2011, 23:58

celicy są ładne ale już bmw bym wolał
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 52716.html
Samsung002
Nowicjusz

04 Wrz 2011, 13:24

co do obracajacych panewek i zjechanych turbin w s13... ;> jak sie nie umie korzystac to sie nie kupuje takiego samochodu :D rzecz jasna szanowac to podstawa. nigdy opor na zimnym silniku i nigdy po mocniejszej jezdzie od razu gasic silnik :D chyba ze lubisz obracac panewy i turbo zacierac ;> jak si enie umie korzystac to sie takich rzeczy nie kupuje.
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

04 Wrz 2011, 18:17

po pierwsze każdy umie korzystać z takiego auta po co się to auto kupuje żeby cisnąć i mieć frajde a panewki się psują i będą się psuły jedynie jak zakujerz silnik
Samsung002
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...

05 Wrz 2011, 15:29

Samsung002 napisał(a):po pierwsze każdy umie korzystać z takiego auta po co się to auto kupuje żeby cisnąć i mieć frajde a panewki się psują i będą się psuły jedynie jak zakujerz silnik

mialem 200sx i niemilosiernie po pizdzie dostawal, nic mi sie nie obrocilo ani nie zatarlo a to byl kompletny stock :D zadnego kucia zadnych turb garreta ani takich bzdur tam pro elo. 179KM mi wystarczalo zeby bawic sie na asfalcie :D kolega praktyki mial u kondoniarza to i darmowe opony do upalania byly, auto przeszlo w moich rekach wiecej niz w swoim zyciu pewnie, sprzedalem 2 tysie drozej czlowiek po mnie tez problemow nie mial, bo sie rozbil 2 tygodnie po kupnie auta.

jak sie nie umie korzystac to sie takich samochodow nie kupuje, naprawde. :!:
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

06 Wrz 2011, 14:41

to na dobry egzemparz trafiłeś bo mój kolega ma nissana 200sx s13 to panewki 2 razy mu poszły raz wymienił na orginalne obróciły się drugi raz wymienił na sportowe i też się obróciła. ateraz stoi pod drzewem i gnije powoli. A nie katował go raz tam przypierdzielił ale to sporadycznie
Samsung002
Nowicjusz

06 Wrz 2011, 15:31

A może jest odwrotnie i kolega trafił na zły? Gdyby tych kolegów było 15 i każdy miał ten sam problem to jeszcze rozumiem, ale to pojedynczy przypadek. Zresztą popieram te słowa:
jak sie nie umie korzystac to sie takich samochodow nie kupuje, naprawde.
"Kup mocne sportowe auto, załóż gaz"
"Nawet dobre zapalniczki są na benzynę"
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika