Jakie towarzystwo ubezpieczeniowe polecacie do OC+AC?

23 Mar 2014, 12:52

Witam,

Jakie towarzystwo ubezpieczeniowe polecacie? Chcę OC+AC.

Chodzi mi o jakieś sprawdzone towarzystwo ubezpieczeniowe, o którym wiadomo, że wypłaca. Z tego co wiem najtańsze są małe towarzystwa, ale one potem wyjątkowo uporczywie wymigują się od wypłaty odszkodowania a ja nie mam czasu się sądzić.

Może coś polecić z własnego doświadczenia?
elminster
Obserwowany

Auto: Skoda Fabia

27 Mar 2014, 16:06

Co do zasady najtańsze będą directy, gdzie nie ma tradycyjnej sieci dystrybucyjnej.

Zależy też, w jakim jesteś wieku. Jeśli do 30 lat, to mam kody zniżkowe do You Can Drive, możesz sprawdzić - poniżej. Jeśli byłyby nieaktywne, daj znać.

980E9EBF45
B92E43CDCB
krzych87
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 1987
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDCI 115
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

14 Kwi 2014, 14:43

Wysokość składki jest ustalana indywidualnie i jest uzależniona od wielu różnych czynników (m.in. wieku kierowcy, roku produkcji samochodu itp), dlatego na taki sam pojazd każdy może mieć inną wysokość składki.

Zachęcam Cię do skorzystania z naszego kalkulatora, dzięki któremu wyliczysz dokładną wysokość składki, a dodatkowo za zakup polisy online możesz uzyskać 7 proc. zniżki.

Najlepszą rekomendację cenową zapewnia nam raport Polskiej Izby Motoryzacji uwzględniający blisko 1000 cen w 14 polskich firmach.
LINK4
Nowicjusz

Auto: różne

14 Kwi 2014, 14:47

Wiadomo, że chwalisz swoje, ale może dajmy koledze wybrać - skorzystaj z porównywarki ubezpieczeń .. Jest po prawej stronie na forum..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Volvo V40 R-Design - sportowa odmiana nowego modelu
    Na targach motoryzacyjnych w Paryżu po raz pierwszy zostanie zaprezentowana sportowa odmiana nowego modelu Volvo V40 - R-Design. Auto ze zmienionym zawieszeniem i topowym silnikiem T5 o mocy 254 KM, będzie rywalizować ze ...