dervu napisał(a):Saxo VTS w wersji z silnikiem 1.6 16v ma 118KM, 1.6 8v ma około 100, są też pewnie i 90.
VTS nie zawsze oznacza 16v, więc pewnie taki znalazłeś i stąd ta pomyłka.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Masz racje mój błąd, źle wyszukałem. A w jakich granicach się oscyluje spalanie w Saxo 1.6 16V?
Seba TDI napisał(a):Jak ibiza to 1.8T a nie 2.0! 1.8T ma 180km i spala 5.5-8 trasa i 6-10 miasto.
Z tego co się orientowałem silnik 1.8T ma Ibiza FL, a ceny wychodzą poza moją granicę finansową. No chyba, że się mylę.
Jedynie co w deaslach mi się podoba to małe spalanie, ale przy małych przebiegach czy warto? I koszt utrzymania w porównaniu do benzyniaka jest chyba droższy.
Też nie chciałbym inwestować w auto z turbiną, gdyż gdy wyzionie ducha to są duże koszta, więc raczej preferowałbym wolnossące.
dawid551 napisał(a):edit.
w kwocie do 10 tys i tak nie kupisz turbodoladowanej benzyny , wiec moze bmw 320 e36 ?
Co do BMW wolałbym niepozorne auto, choć gdy się przymierzałem do kupna to ostrzegali, że ciężko wygląda sprawa ze znalezieniem zadbanego modelu. A co do utrzymania jedni mówią że drogo a drudzy, że standardowo, więc nie wiem.
Właśnie przymierzałbym się do Ibizy+LPG, ale nie wiem czy bym się zmieścił w 10tys. zł przy nowe instalacji.
Ale dzięki za odpowiedzi. Gdyby były jakieś niezgodności z zasadami forum, to nich moderator wybaczy mój pierwszy post:).