02 Cze 2009, 21:44
TAK :numerem jeden bezsprzecznie jeśli chodzi o trwałość jest SACHS -BOGE dlaczego tak sądzę? Jeżdzilem na nich ,trwałe jak ch...a również według opinii konsumentów te amorki są najlepsze(sondaż wśród kierowców),drugie miejsce MONROE dalszych już nie pamiętam ale KAYABY uplasowały się wysoko w ocenach.Co mnie uderzyło porównując BOGE z Monroeami to jakość wykonania u BOGEA jest wyzsza,na MONROeACH też jeżdziłem,jeśli chodzi o charakterystykę zachowują się dokładnie tak samo ale MONROE nie są tak trwałe.CAYABY możesz smiało kupić jeśli cena bedzie korzystna,BOGE są drogawe.BILSTEINY nie byly ujete w sondazu,KONI podobnie ale to też na pewno wysoka jakość tylko cena ich jest wysoka.Jako ciekawostkę podam tylko,że BOGE to producent a SACHS jest dystrybutorem tych amorków.
[ Dodano: Wto Cze 02, 2009 22:08 ]
Ach pytacie które lepsze?!Olejowo_ gazowe oczywiście same olejaki nie dają takiego komfortu i stukaja po jakimś czasie i nie prawda,że są trwalsze ,takim jak wpadniesz w okropną dziurę przy dużej prędkości to też możesz uszkodzic.BOGE wytrzymały mi 5 lat około 100 kkm ale przez trzy miesiące w każdym z tych lat katowałem je po wertepach dunajcowych,setki kilosów w sumie rocznie(bylem wędkarzem),bardzo wytrzymałe amorki.