Jakie wygodne auto na jednorazowy wyjazd?

03 Mar 2011, 17:55

Witam serdecznie, zdecydowaliśmy ze znajomymi że w te wakacje kupujemy jakieś 6-osobowe niedrogie auto i jedziemy nim gdzieś w Polskę.
Ma być to najlepiej wygodny van typu np Chrysler Voyager lub coś w tym stylu. Ew. jakiś busik jak np. VW T2/T3.

Doradźcie proszę co będzie najlepszym rozwiązaniem?
Chodzi oto żeby był jak najbardziej wygodny, oszczędny i tani w eksploatacji(części itp.)

Dziękuję od razu za pomoc typu "jedź pociągiem" i inne tego typu komentarze.
mrfryta
Nowicjusz

Miejscowość: Wołów

03 Mar 2011, 18:18

może coś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo np. MB100
arek112
Nowicjusz

Miejscowość: WW
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civic
Silnik: 1.8 140KM + LPG
Rok produkcji: 2007

03 Mar 2011, 18:23

Tak jak kolega wyżej napisał czyli Aerostar lub takie coś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Mar 2011, 20:53

Polecam cos takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kumpel miał Aerostara i teraz ma takiego. Auto mniej pali i jest wygodniejsze. Miał do czynienia sporo z Chrayslerami i uważa je za dobre auta ale gorsze niż ten Chevrolet.
W środku jak fajnie salonkę zrobisz to rewelacyjne auto.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

03 Mar 2011, 21:43

fiko,ale to auto miało być do 3 tyś zł :grin:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

03 Mar 2011, 22:13

Właśnie to doczytałem. Do 3 tys autem to ja raczej bałbym sie gdzies dalej pojechać.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...
    Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...

03 Mar 2011, 22:42

no ja też,zwłaszcza na 6 osób,oszczędnym i niezawodnym... :grin: ,sam bym sobie takie sprawił :mrgreen: ale rzycze powodzenia :mrgreen:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Mar 2011, 22:47

Pociąg nie to może autokar/bus prywatnej firmy?
"Gdzieś w Polskę". Powiedzmy Zakopane ode mnie: poniżej 100 zł za osobę w jedną stronę *2 powrót: macie koło 1000-1200 zł łącznie. Dojazdy na miejscu to złotkówowe sprawy, gdzie panowie zarabiający na rzeczy zapewnią niezwodny powrót, więc wychodzi 3x taniej niż takie "autobójstwo".
Ale powodzenia, podobno z pewnych rzeczy da się bat ukręcić.

PS. Przepraszam, NMSP.
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V

03 Mar 2011, 22:57

właśnie,jeżeli to ma być samochód jedynie na ten wyjazd przeznaczony to jest to troche bez sensu,co z nim póżniej zrobicie? potniecie kątówką i każdy wezmie do domu swoją część?można wynająć busa z jakiejś firmy na okres was satysfakcjonujący<nie znam realiów cenowych>a póżniej zwrócić,oglądałem te vw t2 i t3,poniżej 7-10 tyś to dziadostwo kwalifikujace się na złom jedynie :mrgreen:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Mar 2011, 09:38

Nie no takie Espace jak pokazałem wyżej powinni znaleść spokojnie.
Tutaj wmiare wyglądający egzemplarz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Mar 2011, 10:46

mrfryta napisał(a):Doradźcie proszę co będzie najlepszym rozwiązaniem?
Nie piszesz, niestety, jakiego rodzaju ma być to wyjazd, ale jeżeli rzeczywiście chcesz ze znajomymi zabawić się w podróże po Polsce ze spaniem gdzie bądź to proponuje odwiedź (koniecznie w sezonie) i po negocjuj cenę w takich wypożyczalniach.

KONIECZNIE NEGOCJUJ CENĘ !!
jfp