Jakie żarówki sa najlepsze i warte kupienia.

06 Paź 2009, 10:18

nie, nie! te trzykolorowe to zupełnie co innego. Ale też są godne polecenia. Kumpel je sobie kupił i jest z nich zadowolony. One dają trzy strefy światła. Warto coś o nich poczytać i nie zniechęcać się do nich od razu ;)
dar1
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

06 Paź 2009, 13:20

Jak ktoś nie chce większej wydawać kasy na żarówki,to polecam zwykłe żarówki H4 ze sklepów motoryzacyjnych po ok 8-9zł niemieckiej firmy TESLA.Nie potrzeba tutaj żadnych +30%,bo te żarówki o standardowej mocy 60/55W,świecą bardzo dobrze co nawet zauważył diagnosta podczas ustawiania świateł na stacji kontroli pojazdów.Poza tym na pewno niczego nie będą przegrzewać a i żywotność nie jest skrócona przez podniesioną moc. :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

07 Paź 2009, 08:20

ja jakoś do TESLI nie jestem przekonany, ale to może wynikać z mojego przewrażliwienia na punkcie jasności na drodze Po prosu lubię wszystko widzieć, mieć dobrze ustawione światła i dopasowane żarówki do moich potrzeb. Teraz robi się dość szybko ciemno, a niektórzy muszą wyjechać za miasto żeby się dostać do domu. Teraz mam te +50 Philipsa i jestem bardzo zadowolony. Ale wiadomo, każdy stawia na coś innego, jedni na trwałość, inni na jasność a trzeci chce jak najtańsze, ale i tak każdy zawsze znajdzie coś dla siebie ;)
dar1
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

17 Kwi 2011, 19:10

A ja kupiłem żaróweczki firmy Unitec konkretnie:

H7 XENON GOLD +50%

I powiem szczerze że jestem mega zadowolony :D Mam je już jakieś 5 miesięcy. Świecą fenomenalnie, białe mocne światło, aż nie wierzyłem. A wszystko za ~33zł za komplet. Znajomy mi je polecił.
Podobno te żarówki wygrały test Instytutu Samochodowego w Warszawie przed Osram i Philips, który był opisany w tygodniku Motor.

Znajomy ma jakieś BLUE i też je sobie chwali.
Ostatnio edytowany przez Mercedes84, 18 Kwi 2011, 05:42, edytowano w sumie 1 raz
Mercedes84
Nowicjusz

Miejscowość: Pruszków

09 Sty 2016, 18:19

Ja zawsze używam PHILIPSÓW White vision - są najlepsze :) Ostatnio zmieniłem moją astrę na mazdę 3 i też wsadziłem white vision
Kupiłem je u nich [reklama]
Jak nie wiesz jakie masz dokładnie, to zadzwoń do nich i powiedz, żeby ci sprawdzili w katalogu. Sam nie wiedzialem jakie są stopy w mazdzie i bez problemu sprawdzili.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 09 Sty 2016, 21:17, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
moto123astra
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 03 1991
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Opel AStra
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

10 Sty 2016, 23:54

Z informacji jakie ja uzyskałem od mechanika fabrycznie montowane są Osram w większości marek samochodów, dlatego ja też z nich korzystam. Dokładnie te same żarówki są ładowane do ferrari, pytanie tylko jaką wersję będziesz chciał, czy świecącą mocniej (wtedy jest krótsza żywotność, ale lepiej oświetla) czy dłużej wytrzymałą.
makumba
Nowicjusz

Auto: Lanos
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

11 Sty 2016, 12:52

Zdecydowanie Tungsram lub Osram, obracam się tylko między tymi żarówkami. teraz mam cool blue h7, świecą rewelacyjnie
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

12 Sty 2016, 18:06

Philipsy nie są złe i sam kiedyś raz miałem, ale jednak w ostatnich testach osram-owym rzeczywiście nieco ustępują:
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/test-12-lamp-ksenonowych-sprawdzamy-czy-drozsze-lampy-lepiej-swieca/l7grkq
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/test-zarowek-h7-sprawdzilismy-ktore-swieca-najlepiej/74x6jh
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica

13 Sty 2016, 12:32

Oo ciekawy artykuł z autoświata, dzieki
zielonek
Aktywny

25 Sty 2016, 23:58

zielonek napisał(a):Zdecydowanie Tungsram lub Osram

Ja się trzymam górnej półki, przy żarówkach nie mówimy o jakiś kosmicznych pieniądzach, a różnica w jakości jest. Osram jest największym dystrybutorem żarówek. Kupno zamienników może się skończyć zżółknieniem reflektora, nie mówiąc już o gorszej jakości. Jeżeli komuś zależy na dobrych długich światłach polecam sprawdzić testy Night Breaker.
makumba
Nowicjusz

Auto: Lanos

26 Sty 2016, 13:18

Z żarówkami jak ze wszystkim porobiło się pełno podróbek i dlatego warto kupić z pewnego źródła. Zawsze też można sprawdzić ich oryginalność czyoryginal.pl. Gdzieś czytałem że większość kierowców kieruje się ceną przy wyborze a według mnie lepiej wydać więcej ale cieszyć się dłużej ich sprawnością.
golfinio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2008
Auto: Golf 4
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1998

26 Sty 2016, 15:24

Z tego co wiem najczęściej podrabiane sa philipsy
zielonek
Aktywny

27 Sty 2016, 08:49

z tego co wiem można też sprawdzać zakupione nowe żarówki na stronie http://www.osram.com/trust
jacus19
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

27 Sty 2016, 12:51

Na YT też są filmiki i pokazują czym różni się oryginał od chińskiej podróbki
zielonek
Aktywny

31 Sty 2016, 22:29

Jeżeli ktoś ma ksenony Osram, sprawdzić można tutaj: czyoryginal.pl
makumba