Jakie żarówki sa najlepsze i warte kupienia.

29 Lut 2016, 22:11

Z tego co ja wiem to właśnie OSRAMY są najczęściej podrabiane ale jak ktoś ma obawy czy są oryginalne to jak wyżej już ktoś polecił stronkę gdzie można sprawdzić ich oryginalność. Można też tam znaleźć dystrybutorów ich żarówek.
golfinio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2008
Auto: Golf 4
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

01 Mar 2016, 12:56

Witam :)
Oczywiście Osramki posiadają ciekawą ofertę sprzedaży żarówek. Głównie światła halogenowe H7, H4 itp. Osram posiada także swoją tańszą linię Neolux która dorównuje jakością a jest dużo tańsza. Polecam także żaróweczki Philipsa które dość drogo wychodzą jednak także super sprawdzają się w samochodzie. Na Polski rynek oświetlenia parę lat temu zagościła firma [reklama] która oferuje b.dobre jakościowo produkty oraz konkurencyjne ceny.
Gdyby Państwa zainteresował mój post zapraszam na stronę: [reklama]
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 02 Mar 2016, 21:12, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
AUTOSWIATLA
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 11 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Volkswagen Golf IV
Silnik: 1.9
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

02 Mar 2016, 11:16

Ja mam w swoim aucie osramy, spisują się nieźle, przy wyborze też trzeba sobie odp na pytanie czy głownie jeździ się po drogach dobrze oświetlonych czy raczej poza miastem bo wtedy lepsze są te mocniejsze
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

02 Mar 2016, 13:18

Jest tez inne pytanie, czy oczekujesz lepszego oświetlenia czy barwy zbliżonej do białej
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

21 Mar 2016, 11:43

Ostatnio testuje te energooszczędne, dają o wiele więcej światła
piara
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 1990
Auto: Lanos
Typ: SUV
Rok produkcji: 2014

21 Mar 2016, 15:11

energooszczędne i wiecej światła? hmmm
zielonek
Aktywny

22 Mar 2016, 09:53

piara napisał(a):Ostatnio testuje te energooszczędne, dają o wiele więcej światła

Do samochodów nie ma żarówek energooszczędnych....Oczywiście to pojęcie to tylko nazwa potoczna. Zależy co się ma na myśli. A zatem wypada zadać też pytanie - co to są wg ciebie żarówki energooszczędne?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Mar 2016, 12:50

Pewnie Ledowe, dające a w sumie nie dające żadnego oświetlenia drogi
zielonek
Aktywny

05 Kwi 2016, 09:18

Czy ktoś z Was ma może night breakery plus??? Duża jest różnica między wersją standardową a tymi?
bpa
Początkujący

06 Kwi 2016, 08:57

Firma to mnie tak nie interesuje, bo dużo z nich poprawiło się z jakością swoich produktów, ale przede wszystkim kolor światła (nie cierpię białych, ale też typowo żółtych), zasięg świecenia oraz sposób rozpraszania światła.
Niestety, jestem prawie ślepym człowiekiem i bez dobrych świateł nie odważyłbym się w ogóle wsiadać za kółko po zmroku. Już pominę, że autem jeżdżę rzadko, ale jak jadę do rodziny to przejeżdżam przez las i zazwyczaj wieczorem więc muszę mieć dobre światła.
Po prostu mam lepsze poczucie bezpieczeństwa dzięki temu.
krotleo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 06 04 2008
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.6 TSI
Paliwo: Benzyna + LPG

08 Kwi 2016, 07:29

krotleo napisał(a):Firma to mnie tak nie interesuje, bo dużo z nich poprawiło się z jakością swoich produktów, ale przede wszystkim kolor światła (nie cierpię białych, ale też typowo żółtych), zasięg świecenia oraz sposób rozpraszania światła.
Niestety, jestem prawie ślepym człowiekiem i bez dobrych świateł nie odważyłbym się w ogóle wsiadać za kółko po zmroku. Już pominę, że autem jeżdżę rzadko, ale jak jadę do rodziny to przejeżdżam przez las i zazwyczaj wieczorem więc muszę mieć dobre światła.
Po prostu mam lepsze poczucie bezpieczeństwa dzięki temu.

A jakie masz aktualnie?? Te nightbreakery to właśnie do jazdy poza miastem są przezznaczone, bo są chyba jednymi z mocniejszych na rynku.
bpa
Początkujący

10 Kwi 2016, 17:02

Owszem te nightbrekery są na prawdę bardzo OK mój kumpel jeżdzi w długie trasy i je bardzo chwali. Zamówił dokładnie takie:[reklama]
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 15 Kwi 2016, 09:50, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
kacperek98
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 07 2008
Auto: Focus

15 Kwi 2016, 09:18

Jak jeździ sporo w trasy to dobry wybór, jak jeżdżę gdzieś po wioskach to treba naprawdę uważać, ludzie to tam chodzą soie po drodze jak chcą, odblasków żadnych, niektórzy zawiani to się nawet na ulicy potrafią położyć :/
bpa
Początkujący

15 Kwi 2016, 10:52

Żarówki typu Nightbreaker świecą intensywniej, ale dla mnie mają podstawową wadę - krótką żywotność. Po prostu nie chce mi się wymieniać żarówki co kilka miesięcy. Zwykle kupuję budżetowe żarówki, ale nie chińskie - świecą może słabiej, ale na 2 lata jeżdżenia zwykle minimum starczają
Bob1897
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 16 01 2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 140 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014

15 Kwi 2016, 10:59

Niestety każda żarówka która jest wzmocniona ma krótszą żywotność.
zielonek
Aktywny