Jakie żarówki sa najlepsze i warte kupienia.

25 Kwi 2016, 20:46

Czasami lepsza krótka żywotność ale jakość światła do samego końca. Jeśli chodzi o osram nightbreaker to jeśli się kupi oryginalne to długo podziałają. Wiadomo że wszystko też zależy od użytkowania samochodu. Ja jak na razie śmigam na takich żarówkach pół roku i jest ok.
golfinio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2008
Auto: Golf 4
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

26 Kwi 2016, 08:49

Na pewno jak się kupi dobrej firmy to dłużej posłużą, choć tak jak ktoś pisał te mocniejsze trochę mają mniejszą trwałość, ale chyba nie aż tak żeby co kilka m-cy wymieniać.
Golfino - które masz? Te zwykłe czy plus?
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

26 Kwi 2016, 10:16

bpa: no na pewno nie tak żeby co 3 miesiące wymieniać. Osobiście jeździłem na tungsach H7 +50% bluish 1,5 roku. Myślę że to niezły wynik. Obecnie mam CoolBlue z osrama i jak narazie mam je 0,5 roku świecą znakomicie są wzmocnione +20%
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

26 Kwi 2016, 14:15

nightbreakery to jedne z lepszych żarówek z jakimi miałem do czynienia w ostatnim czasie. Rewelacyjny xenon look i zasięg lampy.
jacus19
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

09 Lut 2017, 13:23

Do jazdy w dzień i w nocy kupiłem ostatnio żarówki ledowe ze sklepu online. Dotarły szybko i pasują idealnie. To jest led i powiem szczerze, że nie wiem jak mogłem wcześniej jeździć na innym świetle. Jest dużo wygodniej teraz, wzrok mi się tak nie męczy, zwłaszcza po zmroku. Led ma też tę przewagę, że mniej prądu kradnie a co za tym idzie na dłużej wystarcza.
kuba33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 06 1990
Auto: Audi A4 B7

11 Lut 2017, 17:10

Szkoda tylko, że nie pomyślałeś o tym, że oślepiasz innych kierowców. Żarówki ledowe nie mają homologacji, są niedopuszczone do ruchu. A dlaczego nie mają homologacji? Ponieważ nie można na nich ustawić wiązki światła. Jak dojdzie do kolizji/wypadku, a policjant zauważy, jakie masz żarówki, a dodatkowo drugi poszkodowany powie, że został przez ciebie oślepiony, to będziesz miał spore kłopoty. Czasami nie warto żyć myślą, że jakoś to będzie. Bo jak będzie, to będzie za późno niestety. A czasu nie cofniesz...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Volkswagen zmienia plany dotyczące sportu samochodowego
    Marka Volkswagen zmienia swoje plany dotyczące aktywności w sporcie samochodowym. Od 2017 roku Volkswagen będzie koncentrował się na nowych technologiach oraz dyscyplinach angażujących klientów. Po czterech latach ...

14 Mar 2017, 12:28

Warto sobie przejrzeć żarówki czy lampy ledowe na stronie motoledy. Dobrze prowadzony sklep z szybką i porządną wysyłką. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby światełka od nich dotarły jakoś podniszczone, czy uszkodzone. Profesjonalnie pakują żarówki, także nie ma szans, żeby coś po drodze ucierpiało, a jednak jest to dość delikatny towar.
jurek3333
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 08 1990
Auto: Audi A4 B7

28 Kwi 2017, 15:03

W kwestii ledowego oświetlenia to mam dobre zdanie nie nagrzewają się żarówki – a to dla mnie zawsze pierwsza rzecz jaką sprawdzam jak kupuję led, bo wiem, że są firmy, które handlują ledami które robią się gorące jak zwykłe jarzeniówki.
kamil33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1983
Auto: renault