mike1735 napisał(a):najpierw mnie wyzywasz, że coś wyczytałem w internecie/zasłyszałem od siostry ciotecznej babci od strony mamy brata z dynastii Ming trzeciego miotu, a potem sam podpierasz się opiniami (mam nadzieję że nie z autocentrum)
mike1735, gdzie Cię za to skrytykowałem? Od zawsze opinie w internecie na temat danego modelu były dla mnie cenną wskazówką (tu ciekawostka - w mojej Hondzie wystąpiły wszystkie "typowe" usterki tego modelu, o których można poczytać w internecie) i nigdy nie krytykuję osób, które w oparciu o tego typu opinie wyrabiają sobie własne zdanie. Nie muszę kupować Alfy 147, by móc się wypowiadać na temat jej awaryjności, bo egzemplarz egzemplarzowi nierówny - wielokrotnie opisywałem tu przypadek Megane II 1.5 dCi mojego kumpla, która pomimo dużego przebiegu KOMPLETNIE się nie psuje (a nie nazwiesz tego modelu bezawaryjnym). Kolejny przykład - kolega
sanvean23 przy swojej Hondzie prawie nic nie musiał robić, a mi swego czasu regularnie w mojej coś nawalało. Dlatego też - według mnie - duży odsetek negatywnych opinii jest na pewno bardziej wiarygodny niż pojedynczy przypadek, stąd napisałem, że nieuczciwym jest krytykowanie danego modelu na podstawie jednej "jaskółki". Nie wiem gdzie tu widzisz moją "hipokryzję", serio
mike1735 napisał(a):Także nigdy nie przekonam się do produktów tego koncernu, choć ew mógłbym jakąś Ibizę 1.8t Cupra czy też Leona w tej wersji, ich polityka wsadzania tych samych bebechów do każdego auta ich portfolio czy też powielanie tego samego modelu (np Gulf-Octavia-Leon; przyznaję, że obecne a3 to coś trochę innego) i zapewne nigdy nie będę mieć ich auta. Po prostu są przeciętni, ale gdybym szukał takiego auta to mógłbym też wziąć Opla czy jakieś Mitsubishi, które też niczym nie powala na kolana
Ależ nikt Cię do tego nie zmusza
Zgadzam się, że to przeciętne samochody i trudno wymagać od młodego człowieka, żeby się nimi fascynował.
dzida napisał(a):Klientela Alfy jest specyficzna i można ją podzielić na dwie grupy
Dobrze to opisałeś, w pełni się zgadzam
Ossy napisał(a):Jeśli jest rozsądny serwis to auta te mocno nie odbiegają już od niemieckiej konkurencji
W tej chwili wszystkie auta psują się w zasadzie tak samo, z tym, że diesle bardziej