REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kris7777 napisał(a):Masz za wielką rozbieżność wymagań TDI,Bęnzyna,SDI +dodaj klasę auta.
KaczorLSM napisał(a):Jeśli alfa to tylko JTD. Na benzyny nawet nie ma co patrzeć. Jeżeli masz zamiar przynajmniej raz do roku jechać w trasę powyżej 2000km z kompletem pasażerów to najodpowiedniejsze wydaje się volvo z powodu swoich gabarytów.
qki007 napisał(a):156/147 próbuj w 1,9JTD szukać, benzyn nie szukaj.. 15k zł to jest minimalna kwota na dobrą Alfę więc bierz to pod uwagę..
zawisza napisał(a):qki007, 156 podoba mi sie tylko po liftingu, taka jak Twoja, wiec zostaje 147, ew. Stilo.
Dlaczego te benzyny są takie złe?? Naczytałem się dużo o 147 gdy myślałem, że będzie więcej kasy. Podobno jak sie dba, to oprócz wysokiego spalania nie ma zbyt dużych problemów z silnikami.
A propo kasy: wiem, że to minimum, ale jakie są szanse, na znalezienie nie bitej Włoszki w tej cenie. Szczerze mówiąc samochód chciałbym mieć jak najszybciej.
qki007 napisał(a):zawisza napisał(a):qki007, 156 podoba mi sie tylko po liftingu, taka jak Twoja, wiec zostaje 147, ew. Stilo.
Dlaczego te benzyny są takie złe?? Naczytałem się dużo o 147 gdy myślałem, że będzie więcej kasy. Podobno jak sie dba, to oprócz wysokiego spalania nie ma zbyt dużych problemów z silnikami.
A propo kasy: wiem, że to minimum, ale jakie są szanse, na znalezienie nie bitej Włoszki w tej cenie. Szczerze mówiąc samochód chciałbym mieć jak najszybciej.
Dlaczego nie benzyny.. po prostu TS-y są nie za ciekawą opcją.. a już na pewno nie 1,6 120KM. Jeśli benzyna to V6 jeśli nie, to JTD.
Bita to jedno.. a źle traktowana to drugie i najważniejsze. Może być po małym wypadku i dobrze zrobiona, a może być bezwypadkowa i olej zmieniany co 30k km, rozrząd jeden od nowości, zawieszenie tak samo.. Właśnie dobrej Alfy raczej długo się naszukasz... póki co zapraszam tutaj:http://www.forum.alfaholicy.org/samochody/
ACSznycel napisał(a):Co powiesz na Saaba 9-3, np. takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Za 15tys. jak poszukasz, to znajdziesz niebitego, a przebieg to sprawa w której masz 50:50 szans - to nie Passat kombi TDI, który ma wylatane 300-400tys. w 10 lat.
O ile nie odstraszają cię ceny części w wypadku ewentualnych napraw (chociaż ten 9-3 cieszy się dobrą opinią, jak większość Saabów zresztą), to jest to: oryginalny, ładny, przyzwoita moc... Jak diesel to fajny bo mało pali, jak benzyna to też fajna bo ma turbo i jest szybka bez konieczności kręcenia wysoko... Wyposażenie i komfort jest więcej niż zadowalające, szczególnie po przesiadce z seicentoSam chciałem kiedyś takiego mieć, tylko ciut nowszego bo II generacji, więc sporo o nim czytałem, ale po rozważeniu za i przeciw używanym autom, stanęło na Hyundaiu z salonu
zawisza napisał(a):i kilku podobał się 406 Coupe
zawisza napisał(a):Alfa 147