Jakiego vana kupić?

11 Wrz 2009, 12:00

Witam serdecznie, potrzebuję kupić vana najlepiej 7-osobowego.Chciałbym aby autko było w miarę tanie w eksploatacji,kwotę jaką mogę przeznaczyć na zakup to 10000-12000 zł.Bardzo podoba mi się Renault Espce III lecz słyszałem nie najlepsze opinie,a może Chraysler Grand Vojager? Proszę o radę,pozdrawiam.
darkp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec

11 Wrz 2009, 15:02

za tą cenę mozesz kupić jeszcze:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Myślę, że silnik 2.5 tdi mazdy jest dosyć dobry, choć jej wygląd zewnętrzny niezbyt mi przypada do gustu. Ale to już Ty zadecydujesz ;)

gdyby jednak Toja kwota troszkę się powiększyła, mógłbyś kupić już wyglądającą o generację do przodu zafirę:

pozdrawiam
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

12 Wrz 2009, 10:34

Dzięki bardzo,mazda rzeczywiście niezbyt ładnie się prezentuje, myślę nad chryslerem grand vojager lub opel sintra sam już nie wiem tylko jakie silniki?

Pozdrawiam
darkp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Wrz 2009, 11:40

no grand voyager wydaje się być dostojny i elegancki, jak na swoją cenę ;)
nie wiem tylko za bardzo jak jest z jego awaryjnością, bo ekonimczny to on napewno nie będzie

pozdro
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

12 Wrz 2009, 12:55

Voyager jak i Sintra napewno nie beda ekonomiczne,duzym plusem w przypadku Sintry jest przestrzeń dla kierowcy i pasażerów oraz widoczność a minusem (silniki diesla) czeste awarie oraz ceny czesci zawieszenia,ja osobiscie rzadko kiedy widuje na drodze Sintre,osobiscie moge Ci polecic Forda Galaxy
przykladowo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i do tego zamontowac instalacje sekwencyjna
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Wrz 2009, 16:39

Dziękuję za rady, proszę o więcej opinii.

Pozdrawiam
darkp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Wrz 2009, 16:40

polecam stronke auto centrum,jest tam wiele przydatnych info no i oczywiscie wypowiedzi uzytkownikow
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Wrz 2009, 17:23

cześć jeżeli chodzi o Vany to polecam Vany amerykańskie czyli Chrysler lub Dodge Grand Voyager . Amerykanie zaczęli jako pierwsi produkować takiego typu auta i mają bardzo duże w tym doświadczenie. Autem jeździ się wyśmienicie , jeżeli będziesz kupował to kup Gran Voyagera , jest on o pól metra dłuższy i jeżeli będziesz jechał w 7 osób to jest jeszcze miejsce na bagaże , przetestowałem to !

Pod żadnym pozorem nie kupuj z silnikiem diesle - totalna porażka Chryslera :cry: , ten silnik jest mieszanką trochę fiata ,trochę innych marek porostu porażka . Chrysler wycofał się z tego silnika !

Proponuję silnik benzynowy + automatyczna skrzynia biegów , jest to najlepsze rozwiązanie. :smile:

Do tego najlepiej sekwencyjna instalacja gazowa i będziesz miał super auto.

Spalanie na gazie w cyklu mieszanym w granicach 15 litrów na 100km , po trasie przy umiarkowanej jeździe spada spalanie do 11 litrów na 100km , a więc biorąc pod uwagę cenę gazu to koszty zużycia paliwa są porównywalne do 1,9 tdi , a komfort jazdy bez porównania - Prawda ! :!:
Prawnik67
prawnik67
Nowicjusz

Miejscowość: Warszwaw

12 Wrz 2009, 18:59

ok. jestem coraz bardziej przekonany do grand vojagera, dzięki
darkp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Wrz 2009, 19:19

Chrysler Voyager/Grand Voyager

Zalety
+ przestrzeń dla kierowcy i pasażerów
+ widoczność
Wady
- ekonomiczność
- wyciszenie
Barol
Awatar użytkownika

13 Wrz 2009, 12:08

Czy silnik 2.4 benzyna w grand vojager będzie dobrym rozwiązaniem? bo z tego co wiem to najmniejszy silnik benzynowy chryslera reszta jest troche za duża dla mnie z powodów ekonomicznych.

Pozdrawiam
darkp
Nowicjusz
Awatar użytkownika