Leasing i dwa auta

08 Wrz 2009, 21:27

Witam!
Mam takie pytanie, bo nie mogłem się doszukać na forum odpowiedzi...
Czy istnieje jakiś serwis internetowy itp. na którym można znaleźć auta poleasingowe, ale zostawione np. u dealer'ów bezpośrednio (nie mam na myśli komisów, bo pełno tego na otomoto.pl czy allegro)? Są aukcje lub od razu oferty np. na stronach banków, które chyba przejęły samochody, ale ciekawy jestem czy jest coś takiego w jednym miejscu, żeby nie skakać po każdym banku itp.

Dziękuję pięknie za pomoc.
count_martin3z
Nowicjusz

Miejscowość: DW

13 Wrz 2009, 09:45

count_martin3z napisał(a):Witam!
Mam takie pytanie, bo nie mogłem się doszukać na forum odpowiedzi...
Czy istnieje jakiś serwis internetowy itp. na którym można znaleźć auta poleasingowe, ale zostawione np. u dealer'ów bezpośrednio (nie mam na myśli komisów, bo pełno tego na otomoto.pl czy allegro)? Są aukcje lub od razu oferty np. na stronach banków, które chyba przejęły samochody, ale ciekawy jestem czy jest coś takiego w jednym miejscu, żeby nie skakać po każdym banku itp.

Dziękuję pięknie za pomoc.

Cześć!
Raczej nie ma czegoś takiego, bo firm leasingowych jest za dużo i każda ma też inne sposoby na zagospodarowanie sprzętu poleasingowego.
Najczęściej jest tak, że samochody poleasingowe trafiają od razu do współpracujących z daną firmą leasingową komisów.
A jeśli nie, to ogłoszenia poleasingowe trafiają właśnie na strony internetowe firm leasingowych. Niektóre firmy leasingowe robią też aukcje.
Po prostu nie ma tu żadnej reguły.

Poniżej masz zestawienie odnośników do firm leasingowych i firm oferujących wynajem długoterminowy, które mają na swoich stronach www ofertę poleasingową, zawsze to może trochę ułatwić wyszukiwanie:
->www.forumleasing.pl/viewtopic.php?f=12&t=94

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez rabster, 13 Wrz 2009, 23:03, edytowano w sumie 1 raz
rabster
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 6 Coupé 2010
    BMW Concept serii 6 Coupé to sportowy samochód dla koneserów piękna, którzy cenią luksus i przełomowe technologie. Koncept symbolizuje pasję zespołu projektantów BMW, znajdującą odzwierciedlenie ...