REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak użytkownik może popsuć akumulator podłączony do samochodu? Zawsze się nad tym zastanawiam bo nie raz słyszę że na reklamacji wychodzi tak jak u Ciebie. określili co było przyczyną uszkodzenia?Kao napisał(a):ostatecznie dostałem odpowiedz WINA UŻYTKOWNIKA
Ta seria jest polecana do systemu start-stop jak go nie masz to w sumie nie ma takiej potrzeby żeby wydawać więcej kasy ale jak już byś chciał cos lepszego kupić to może lepiej celować w AGM i tu np. z tego co wiem sprawdza się np. Varta Silver Dynamic.S60power napisał(a):Zastanawiam się jednak nad serią EFB
Przy takich parametrach zastanów się nad BOSCH SILVER S5 85AH 800A. Taki akumulator kupił znajomy trochę więcej niż dwa lata temu i jak na razie jest zadowolony a jeździ raczej często na krótkich dystansach. Pamiętam że jak kupował to akumulator miał 7 m-c więc teraz będzie maiła już około 3 lat.S60power napisał(a): pomiędzy 80 a 100 Ah a prąd rozruchowy 800-830 A
Z tym będzie problem jak kupujesz online bo nie podają dokładnej wagi danego akumulatora. Ja ostatnio kupowałem aku właśnie przez sieć bo nie miałem czasu jeździć i szukać i powiem Wam że całkiem sprawnie poszło i następnego dnia kurier zabrał stary akumulator bez żadnych dodatkowych opłat itp. Oczywiście trzeba znaleźć jakiś sprawdzony sklep bo to ważne przy takich zakupach.MotoAlbercik napisał(a):oraz jest najcięższy.
Cichy77 napisał(a):Z tym będzie problem jak kupujesz online